Tine juryleder for Drømmestipendet 2012

img_55.jpg
VIKTIG OPPGAVE: Tine Thing Helseth blir juryleder for Drømmestipendet 2012. (Foto: tinethinghelseth.com)
16.11.2011 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Tine juryleder for Drømmestipendet 2012

Hun har selv mottatt en rekke prestisjetunge priser og stipend i inn- og utland. Nå skal hun selv være med å dele ut stipender for én million kroner. Den internasjonalt anerkjente trompeteren Tine Thing Helseth er juryleder for Drømmestipendet 2012.

 

– Drømmestipendet er en fantastisk ordning. Jeg liker det faktum at det ikke er en rendyrket talentkonkurranse, men at det også legges vekt på de unge kulturutøvernes drømmer. Ikke alle er så heldige å ha dyktige støttespillere rundt seg som gir dem selvtillit og tro på at de faktisk kan lykkes. I så måte er Drømmestipendet kjempeviktig, sier 24-årige Tine Thing Helseth.

 

 

Les portrettintervju med Tine Thing Helseth

 

Det er Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping som i 2012 for niende gang utdeler Drømmestipendet til norske kulturutøvere under 20 år. 100 hundre stipend á 10.000 kroner skal utdeles til ungdommen som har en kulturell drøm.

 

Seks nominasjoner per kommune

 

Jurylederen er ny hvert år, men i 2012 er det enda en stor nyhet: Kommunene har nå muligheten til å nominere inntil seks kandidater, mot tidligere bare én. Og det er fullt mulig at flere i samme kommune kan få drømmestipend. Det kan nomineres i følgende kategorier: Dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

 

– For Norsk kulturskoleråd er Drømmestipendet et verdifullt redskap for å synliggjøre den enkelte kulturskole i egen kommune. Likeså ser vi at Drømmestipendet bidrar til at barn og unge som er engasjert i utøvende kulturaktiviteter blir synlige på en positiv måte i samfunnet, sier direktør Inger Anne Westby i Norsk kulturskoleråd.

 

– Norsk Tipping er glade for å fortsette det gode samarbeidet med Norsk kulturskoleråd. Det er en av de beste avtalene vi har for å synliggjøre Norsk Tippings kulturengasjement. Vi gleder oss til å skape 100 nye drømmestipendvinnere neste år, og håper at dette blir tidenes beste drømmestipendår, sier kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping.

 

Drømmestipendet - fakta

  • Samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping

  • Ble utdelt første gang i 2004

  • 100 stipend à 10.000 kroner - totalt utdeles én million kroner

  • Utdeles til kulturutøvere under 20 år

  • Enkeltpersoner og grupper kan nomineres

  • Alle landets kommuner kan nominere inntil seks personer eller grupper i følgende kategorier: Dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst, annet

Tine Thing Helseth - fakta

  • Alder: 24
  • Utdanning: Bachelor, konservatorieavdelingen ved Barratt Due musikkinstitutt.
  • Tar nå master ved Norges musikkhøgskole
  • Yrke: trompetist
  • Aktuell fordi: Juryleder for Drømmestipendet 2012

 Les portrettintervjuet med Tine Thing Helseth

Les flere nyheter!