MusTek 2016 ferdig

img_984.jpg
LEKEN FOREDRAGSHOLDER: Marcel Puseys åpningsforedrag falt i smak hos mange deltakerne på MusTek 2016.
02.02.2016 Egil Hofsli (tekst) Bård Hestnes (foto)
Del på:

MusTek 2016 ferdig

KOLBOTN: Konferansen MusTek 2016 viste deltakerne hvilke nyttige muligheter som fins ved bruk av teknologi i musikkundervisningen. Blant deltakerne var mange kulturskolelærere.

 

MusTek ble arrangert på Kolbotn forrige uke, og ble en arena for dialog og nettverk mellom musikkpedagoger. Av 125 deltakere var cirka en tredel «akkreditert» som kulturskolepedagoger.

 

Program for MusTek 2016 og mye annen informasjon her

 

Forelesere fra flere land

 

En rekke forelesere med mye kompetanse på fagfeltet musikkteknologi var å oppleve på MusTek 2016. Marcel Pusey fra Storbritannia og Bassistry Music Education foreleste for norske musikklærere for første gang. Pusey er en internasjonal kapasitet og holdt den første plenumssesjonen samt to verkstedkurs.

 

Arrangørene fikk mange gode tilbakemeldinger på Pusey, som ble karakterisert som en leken og kreativ foredragsholder som fikk det til å svinge, samtidig som han på godt vis formidlet hva som er mulig med ulike verktøy innen musikkteknologifeltet.

 

Andre forelesere på MusTek 2016 var Hans Reman (holdt avslutningsforedraget), Gisle Johnsen, Gyrid Kaldestad, Guttorm Andreasen, Eldar Skjørten, Vidar Sæther, Roy Pi, Christian Antonsen, Sigrid Jordal Havre, Jan Gamre og Merete Mikkelsen.

 

Konferanse nummer to

 

Dette var tidenes andre MusTek-konferanse i regi av musikkpedagogikk.no - et nettsted for musikkundervisning - i samarbeid med Musikk i Skolen og Samarbeidsforum for estetiske fag. Den første fant sted i 2014.

 

Nå er også Norsk kulturskoleråd med som arrangør. Kulturskolerådet kom på banen som medarrangør da MusTek i skoleåret 2014-2015 fikk seks «avleggere» i form av seks MusTek-samlinger rundt om i landet.

 

Kulturskoleansatte i målgruppa

 

Målgruppa for konferansen var ansatte i grunnskole, kulturskole, videregående skole og innen lærerutdanninga.

 

På konferansen var det både plenums- og parallellsesjoner, og både foredrag, verkstedkurs og erfaringsdeling. I tillegg en utstilling fra aktører som leverer produkter og tjenester innen musikkteknologifeltet.

 

 

Les flere nyheter!