Larvik og Trondheim blir demonstrasjonsskoler

img_326.JPG
UTNEVNTE DEMOSKOLER: Kunnskapsminister Øystein Djupedal.
09.06.2006 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Larvik og Trondheim blir demonstrasjonsskoler

TRONDHEIM: Larvik kulturskole og Trondheim kommunale musikk- og kulturskole er på grunn av sitt arbeid med å stimulere og utvikle barn og unges kreativitet utnevnt til Norges første demonstrasjonskulturskoler.

 

Det sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

 

- Jeg ønsker å gratulere Trondheim kommunale musikk- og kulturskole med utnevnelsen. På denne måten får de ytterligere anerkjennelse av et allerede godt arbeid. Jeg er stolt på byens vegne. Dette forsterker Trondheim som kulturby, sier ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik. Hun håper dette løftet kan bidra til å gjøre skolen enda bedre.

 

- Trondheim kommune vil bidra til at flest mulig som ønsker plass i kultur- og musikkskolen får det, sier en stolt trondheimsordfører.

 

En veldig stolt og glad kulturskolerektor Odd Terje Lysebo ved Larvik kulturskole mottok den gledelige nyheten.

 

- Det er jo første gang at kulturskoler blir valgt ut som demonstrasjonsskoler. Da er det morsomt at vi ble valgt, sier Lysebo. Han mener det er helheten ved skolens virksomhet som er årsak til at skolen i Larvik ble valgt:

 

- Her er det en dyktig stab og flotte samarbeidspartnere som gjør en flott innsats. Samtidig har vi en administrasjon og politikere som har vært villige til å satse på kulturskolen, sier Lysebo til Østlands-Posten.

 

Seks skoler, fire lærebedrifter og to kulturskoler skal de to neste årene motivere Utdannings-Norge til å bli stadig bedre på opplæring, kreativitet og nyskaping.

 

Ordningen med demonstrasjonsskoler og demonstrasjonsbedrifter har eksistert siden 2002. Utnevningen av demonstrasjonskulturskoler er ny av året.

 

Demonstrasjonskulturskolene utmerker seg med sin allsidige satsning og sitt systematiske arbeid for å gi brukerne tilbud i alt fra folkemusikk og teater til animasjon og nysirkus.

 

Demonstrasjonsskolene og demonstrasjonskulturskolene får et tilskudd på 500.000 kr årlig, mens demonstrasjonsbedriftene får 50.000 kroner for hver lærling.

 

I alt 16 grunnskoler, 5 videregående skoler, 20 bedrifter og 13 kulturskoler var nominert til årets utnevning.

 

De nye demonstrasjonsvirksomhetene skal møte kunnskapsminister Øystein Djupedal på en samling i Oslo 20. juni.

 

Demonstrasjonsskoler 2006-2008

 

Barneskoler:

Ness oppvekstsenter, Verdal, Nord-Trøndelag

Vigra skule, Møre og Romsdal

 

Ungdomsskoler:

Tromstun ungdomsskole, Tomasjord, Troms

Øyer ungdomsskole, Oppland

 

Videregående skoler:

Jessheim videregående skole, Akershus

Ullern videregående skole, Oslo

 

Demonstrasjonsskulturskoler 2006-2008

Larvik kulturskole, Vestfold

Trondheim kommunale musikk- og kulturskole, Sør-Trøndelag