Ny bok: Ideer innen visuell kunst å få kjøpt

img_289.jpg
img_289.jpg
21.06.2007 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ny bok: Ideer innen visuell kunst å få kjøpt

TRONDHEIM: Ferdigredigert, går straks i trykken og allerede mulig å bestille: ”Idébok for visuell kunst i skolen” er en visstnok etterlengtet realitet, utgitt av Norsk kulturskoleråd.

 

Bestill boka her

 

- Vi vet at denne boka er det mange som har gledet seg til og ventet på lenge, sier den ene av bokas redaktører, Fabiola Charry. Hun er til daglig fagkoordinator for visuell kunst i Norsk kulturskoleråd, og har Siri Singsaas, prosjektmedarbeider i Norsk kulturskoleråd, som medredaktør for boka som forhåpentligvis skal bidra til at arbeidshverdagen forenkles for pedagoger både i kulturskole og grunnskole, og gjerne også for andre som underviser barn og ungdom innen visuelle kunstfag - på ulike nivå.

 

Boka rommer til sammen 38 prosjektbeskrivelser levert av 24 skoler. Fra Lofoten i nord til Porsgrunn i sør. Charry er meget godt fornøyd med kvaliteten på arbeidet bidragsyterne har gjort, og gleder seg også over det store mangfoldet i typer prosjekt.

 

- Her er prosjektet av svært ulikt omfang og kompleksitet, og innen mange ulike sjangere. Her er også tverrfaglige prosjekt, hvor visuell kunst blant annet samspiller med musikk og teater, sier Charry.

 

Samme mal

 

Samtlige prosjekt presenteres etter samme mal. En innledende faktaramme forteller om prosjektets opphav, teknikkategori, materialvalg og organisering. Deretter beskrives prosjektet utførlig gjennom punkter som ”mål for undervisning”, ”prosjektbeskrivelse”, ”formidling”, ”gjennomføring”, ”presentasjon” og ”tips og andre kommentarer”. Hvert prosjekt presenteres også i bilder.

 

- Boka skal vise prosjekterer som beskriver skapende aktivitet. Vi har lagt ned mye arbeid for at prosjektene skal beskrives på forståelig vis, og håper vi har lyktes med den biten, sier Charry.

 

Trolig flere bøker

 

Hun ser for seg at idéboka som straks er ferdigprodusert ikke blir noen enkeltbegivenhet. - Jeg vil tro det blir flere idébøker for visuell kunst. Behovet for slike bøker er iallfall svært stort. Mange pedagoger innen dette fagområdet har små stillinger og ikke all verden av tid til å tenke ut nye prosjekt, sier Charry og takker alle bidragsytere varmt:

 

- Jeg er imponert over dugnadsånden disse viser, og hvor mye arbeid de har lagt ned i utarbeidelsen av prosjektbeskrivelsene. Et ulønnet arbeid som betyr veldig mye for mange innen det visuelle kunstfaget, sier Fabiola Charry.

 

Bidrag fra...

 

Følgende kulturskoler har levert prosjektbeskrivelser som kommer med i idéboka:

Austevoll kulturskule, Bodø kulturskole, Bulandet kunstskule, Elverum kulturskole, Fet kulturskole, Fjell kulturskule & Øygarden kulturskule (felles prosjekt), Kongsberg kulturskole, Kulturskolen på Indre Nordmøre, Kvinnherad kulturskule, Leksvik kulturskole, Levanger kulturskole, Orkdal kulturskole, Porsgrunn kommunale kulturskole, Ringsaker kulturskole, Sandnes kulturskole, Skaun kulturskole, Stavanger kulturskole, Steinkjer kulturskole, Time kulturskule & Klepp kulturskule (felles prosjekt), Trondheim kommunale musikk- og kulturskole, Vestvågøy kulturskole, Voss kulturskole.

 

Bestill boka her