Haagenrud ble Årets musiker 2007

img_274.JPG
ÅRETS MUSIKER 2007: Ole Christian Haagenrud.
26.11.2007 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Haagenrud ble Årets musiker 2007

OSLO: Ole Christian Haagenrud (18) fra Oslo ble under UMM 2007 kåret til Året musiker for sine pianokunster.

 

101 unge og håpefulle talenter innen klassisk musikk fra hele landet var 23. - 25. november samlet på Norges musikkhøgskole i Oslo til Ungdommens musikkmesterskap 2007. Det ble tre døgn bredfulle med fine kunstneriske prestasjoner og opplevelser.

 

Mer om arrangementet (bilder, resultatliste m.m.) finner du lett ved å gå til umm.no.

 

Ungdommens Musikkmesterskaps nasjonale del arrangeres for sjette gang av Norsk kulturskoleråd, med Norske Musikklæreres Landsforbund som viktig støttespiller. Fem regionmesterskap er avviklet før den nasjonale mesterskapsfinalen, og deltakelsen har vært svært god og nivået likeså. Disse konsertene ble fine og nyttige konsertopplevelser for mange unge kunstnere. Nå får de aller beste utøverne muligheten til å høste ny, verdifull konserterfaring og en fin opplevelse i selve landsfinalen.

 

Dette er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere osv. Her deles det ut priser på ulike nivå. Om flere utøvere oppnår samme poengsum kan det godt bli utdelt flere førstepriser i samme klasse. Alle deltakere får en begrunnelse for juryens dom.

 

Mesterskapet var opprinnelig et mesterskap utelukkende for pianister, sangere og strykere. Men nå er det flere ulike musikalske grener som alternerer, og i år var det blåsere, pianister, slagverker samt duoer og ensembler som konkurrerte. Alle som er under 23 år kan delta.

 

I Oslo var det finalespill både fredag og lørdag. Lørdag kveld var det europeisk konsert med offentliggjøring av resultatene fra mesterskapet og prisutdeling. Deretter pizzafest for deltakere med familie og lærere.

 

Søndag ble det hele med prisvinnerkonsert og kåring av årets musiker.

 

Premiene i Ungdommens Musikkmesterskap er konsertoppdrag i inn- og utland.