Kulturelt teppe flyr Norge rundt

img_270.JPG
UMOJA-TURNÉ: Afrikanske ungdommer besøker i dissse dager Norge.
07.10.2007 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kulturelt teppe flyr Norge rundt

TRONDHEIM: Kultur-, freds- og utviklingsprogrammet Umoja som involverer 17 kulturelle institusjoner i seks afrikanske land samt Norge, skal nå ha sin første camp i Norge.

 

Torsdag 11. oktober ankom 70 afrikanske deltakere fra Mosambik, Sør-Afrika og Zimbabwe.

 

Trondheim er første stopp, hvor de afrikanske ungdommene og deres lærere skal møte norske kulturskoleelever og -lærere fra Trondheim, Fredrikstad og Kristiansand. Campen i Norge flytter seg så til flere deler av Norge, og varer fram til 28. oktober. Campen blir synlig for et stort publikum gjennom en rekke forestillinger og konserter. Blant annet også på NRK-tv under høstens tv-aksjon, søndag 21. oktober.

 

Det er Norsk kulturskoleråd som står for driften av programmet, som finansieres i sin helhet av Utenriksdepartementet.

 

Det er Umoja Cultural Flying Carpet Syd (det er nettopp etablert en øst-variant også med en annen profil, i Tanzania, Etiopia og Kenya) som nå kommer til Norge. Dette var det først etablerte teppet, og her jobber deltakerne sammen om å produsere forestillinger på høyt kunstnerisk nivå

 

Programmet har som mål å stimulere til forståelse over kulturelle grenser, bidra til fredsbygging samt til institusjonell og individuell utvikling.

 

Se mer informasjon på www.umojacfc.com.