Tilbyr kurs i musikkproduksjon

img_178.jpg
NYE KURS: Bård Hestnes, fagkoordinator for musikk i Norsk kulturskoleråd, kan presentere nye musikkteknologikurs . (Foto: Norsk kulturskoleråd)
24.08.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Tilbyr kurs i musikkproduksjon

TRONDHEIM: Musikkteknologi har blitt et populært kulturskoletilbud mange steder, og Norsk kulturskoleråd ser det som viktig å skolere stadig flere pedagoger. Årets kurstilbud er ”Musikkproduksjon”.

 

Årets kurs har oppstart i oktober, med påmeldingsfrist 25. september. Men da det kan ta opptil fem uker å få levert nødvendig programvare samt skolelisens - for de kursdeltakerne som skal ha det - kan det være smart å melde seg på og anskaffe programvare og lisens snarest mulig.

 

– Dette kurset går over to semestre, og passer for deg som ønsker å lære mer om musikkproduksjon med programmet Cubase, sier Bård Hestnes, fagkoordinator for musikk i Norsk kulturskoleråd.

 

I løpet av kurset gjør kursdeltakerne en egen produksjon, fra idé til ferdig lyd som distribueres via internett. Kurset gir en praktisk innføring i aktuelle teknologier, begreper og produksjonsmetoder.

 

Ingen felles oppstartsdag

 

Gjennom kurset vil du tilegne deg verdifull og oppdatert kunnskap om emner som mikrofonteknikk, kvantisering av lyd og MIDI, dynamiske prosessorer, effekter, automasjon, miks og publisering av egen musikk på internett.

 

Kurset er i sin helhet internettformidlet og det er denne gangen ingen felles kursdag for deltakerne. Kursperioden starter mandag 12. oktober 2009 og avsluttes fredag 29. januar 2010.

 

Deltakerne leser leksjoner, artikler og oppgaver på kursets internettsider og kommuniserer med kursets kurslærer og andre deltakere via forumsidene. Det legges vekt på samarbeid og erfaringsutveksling mellom kursets deltakere.

 

Tre innleveringsoppgaver

 

Tre innleveringsoppgaver leveres via kursets forumsider. Kurslærer, som også denne gangen

er Håkon Kvidal, gir tilbakemelding via e-post. Deltakere som leverer innleveringsoppgaver får kursbevis.

 

Kurset er beregnet til minimum to timer egenarbeid per uke gjennom kursperioden på ti uker. Deltakerne kan i samråd med kurslærer velge bort eller fordype seg ytterligere i deler av pensum.

 

– Det er ingen forutsetning, men en god idé å melde seg på flere fra samme skole slik at man kan jobbe med kursets oppgaver og innhold sammen. Det gjør kurset enda mer lærerikt og morsomt, sier Bård Hestnes.

 

Noen forkunnskaper nødvendig

 

Årets kurs krever litt forkunnskap av deltakeren. Grunnleggende ferdigheter i bruk av Cubase og noe erfaring med musikkprogrammer på datamaskin er nødvendig for å ha utbytte av kurset. Har du forkunnskap tilsvarende de tidligere musikkteknologi.no-kursene ”Musikkteknologi Grunnkurs” og ”Musikkteknologi 1” er du godt forberedt.