Raser mot Solhjells «kreativitet»

img_211.jpg
MØTER VREDE: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. (Foto: Kunnskapsdepartementet)
24.03.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Raser mot Solhjells «kreativitet»

OSLO: Lærere raser mot faget som skal favne alt fra dans til design.

 

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell får kraftig kritikk frå lærerene for at han vil bytte ut grunnskolefagene "kunst og håndverk" og "musikk" med et nytt bredere fag kalt ”kreativitet”.

- Ideen er elendig. Dette er respektløst overfor egenarten til de ulike fagene, sier styreleder for Samarbeidsforum for estetiske fag; Signe Kalsnes til www.nrk.no.

 

Viktige element

 

Kalsnes er ikke nådig i kritikken etter at kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell lanserte det nye faget. Faget ”kreativitet” skal favne både de gamle kreative fagene i grunnskolen samt flere nye fagområder.

 

- Musikk, kunst og håndverk skal framdeles være med. Det er viktige element, men det er dans, teater og design også. Jeg tror et bredere kreativitetsfag kan være en interessant inngang der mange elevar kan få utnytte talentene sine og legge grunnlag for den spesialiseringa mange gjør senere, sier Solhjell til www.nrk.no.

 

Rasende e-post

 

- Planene til kunnskapsministeren faller i svært dårlig jord hos lærere innen estiske og kreative fag, forteller Kalsnes. Hun skal ha mottatt ei rekke rasende e-poster fra medlemmer i .

 

- Det første spørsmålet som melder seg er hvem i all verden som har kompetanse til å undervise i dette faget, undrer hun.

 

Mangler kompetanse

 

Kalsnes mener det blir umulig å undervise i det nye faget.

 

- "Musikk" og "kunst og håndverk" har svært lite med hverandre å gjøre faglig sett. Legg en til "dans og drama" kommer en inn på helt nye områder som krever egen spesialkompetanse.

 

- Tenk deg et fag der du slår sammern matte, norsk og fysikk. En ville aldri tenke tanken. Dette er det reneste sludder, slår Kalsnes fast.