Kan bli kinatur for barnesymfoniorkesteret

img_136.jpg
GODT MØTE: Norsk kulturskoleråds Lars Emil Johannessen (t.v.) møtte denne uka den kinesiske kulturattacheen Zhao Shencheng. (Foto: privat)
01.07.2010 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kan bli kinatur for barnesymfoniorkesteret

OSLO: Norsk Barnesymfoniorkester er ønsket til Beijing i forbindelse med Menuhin Competition 2012.

 

Norsk kulturskoleråd er sterkt involvert i arbeidet med å finne ut om dette lar seg gjennomføre.

 

Norsk kulturskoleråds Lars Emil Johannessen (t.v. på bildet) møtte denne uka den kinesiske kulturattacheen Zhao Shencheng (t.h. på bildet) til samtaler om prosjektet.

 

- Vi hadde en hyggelig og konstruktiv samtale. Men det er viktig å presisere at ennå er ingenting bestemt. Heller er det ikke klart om det vil bli barnesymforniorkesteret eller Norsk ungdomssymfoniorkester som eventuelt blir orkesteret som sendes til Beijing i 2012, sier Lars Emil Johannessen, som var prosjektleder for barnesymfoniorkesteret som spilte under Menuhin Comptetition 2010 i Oslo i april.

 

Norsk kulturskoleråd er en viktig samarbeidspart for både Norsk Barnesymfoniorkester (NBSO) og Norsk Ungdomssymfoniorkester (NUSO). I begge orkestrene er det svært mange nåværende eller tidligere kulturskoleelever.

 

NBSO eies av Valdres Sommersymfoni, NUSO av De Unges Orkesterforbund.

 

- Det er ønskelig at disse nasjonale orkestrene skal utvikles til "landslag", og være bli et attraktivt tilbud med tanke på full besetning, ordentlig orkesterrepertoar og oppdrag på nasjonale opg internasjonale arenaer, sier Johannessen.