Adil Khan klar for =Vi i 2018

2017 Adil Khan 7.12.jpg
KLAR FOR KONFERANSE: Adil Khan skal holde foredrag på inkluderingskonferansen =Vi i mars 2018. (Foto: adil.no)
07.12.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Adil Khan klar for =Vi i 2018

LARVIK: Adil Khan stiller som hovedforedragsholder på den nasjonale inkluderingskonferansen =Vi i mars 2018.

 

Khan er en av landets beste breikdansere, men også høyt verdsatt for sitt arbeid for ungdom, med kultur som viktig verktøy. Konferansen =Vi - som arrangeres 14. og 15. mars 2018 - skal gjøre kulturskolen til en enda mer inkluderende arena samt kunst og kultur til et enda sterkere redskap for inkludering. Konferansen har et fokus på erfaringsdeling, og i den sammenhengen har Adil Khan erfaringer og bakgrunn som gjør ham til en bidragsyter mange nok vil finne nytte og glede i å høre.

 

Mer om konferansen =Vi

 

Adil Khan (34) fra Oslo holder for tida hyppig foredrag for unge mennesker. Khan har alltid likt å formidle tanker, verdier, erfaringer og følelser. I sine foredrag deler han livshistorien sin hvor han går igjennom temaer som motgang, utenforskap, inkludering, integrering, selvdisiplin, motivasjon, mestring, selvverd, mot og kjærlighet. Han prøver å besvare spørsmål som «hva skal til for å finne styrke til å følge drømmene sine?» og «kan en snu motgang i sitt liv om til en styrke?».

 

Adil Khan er en danser og skuespiller med punjabi-/pashtunavstamning. Khan kom i rampelyset da han vant tv-konkurransen Dansefeber på TVNorge i 2006, da med etternavnet Thathaal.

Khan familie var aktive innen kulturelle aktiviteter i Norge. Hans far drev opplæring i klassisk pakistansk musikk og arrangerte konserter. Både Adil og hans søster, Deeyah (kjent under artistnavnet Deepika) lærte musikk i tidlig alder. Men Adil forlot musikken til fordel for en karriere innenfor musikkteater - og etter hvert innen dans.

 

I 1997 fattet han interesse for breikdans. I 1999 startet han dansegruppa Floor Knights sammen med noen venner. Han bodde en periode i København, hvor han var medlem av dansegruppa Natural Effects. Khan vant en rekke konkurranser, som B-boy Rumble (norsk mesterskap), Scandinavian Battle of the Year (skandinavisk mesterskap) og «Time to Battle» (skandinavisk mesterskap).

 

Khan fikk også tilbud om jobber fra norske teatre etter seieren i Dansefeber. Hans skuespillerdebut kom i 2006 på Oslo Nye Teater som Bernardo i West Side Story. I 2007, etter USA-oppholdet, fikk han en rolle i Nøtteknekkeren, etterfulgt av flere produksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i Jungelboka, og ble nominert for Heddaprisen i kategori for beste mannlige hovedrolle, som tidenes yngste nominerte.

 

Adil Khan har mottatt flere priser for sin kulturutøvelse og sitt ungdomsarbeid. I 2006 ble utnevnt som forbilde av Kreftforeningen for sitt arbeid blant ungdom. Han fikk Oslo bys kunstnerpris i 2008, for fremragende innsats innen Oslos kulturliv. I 2006-2008 var han ambassadør for FRI, en antirøyk- og antinarkotikakampanje initiert av Sosial- og helsedirektoratet.

 

Les flere nyheter!