Konferanse i Bodø: Påmelding mulig – Early bird-priser t.o.m. 17. juni

Illustrasjon for konferansen i Bodø.
13.05.2024 Egil Hofsli (tekst) Kurt Näslund (hovedfoto) Elfi Leinan (foto/Larsson) Titt Melhus (foto/Christiansen)
Del på:

Konferanse i Bodø: Påmelding mulig – Early bird-priser t.o.m. 17. juni

Konferansen Kulturbæring  Kulturen som driver for bærekraftige samfunn arrangeres i Bodø 16.–17. oktober 2024. Norsk kulturskoleråd og NOKU (Norsk kulturforum) inviterer til en storstilt konferanse. Den er en viktig del av Kulturskolerådets satsing i forbindelse med Bodø2024. Påmelding til konferansen har nå åpnet, og det er prisrabatt å få for deg som tidlig melder deg på.

 

– Vi byr på unike kunstneriske innslag, nordiske keynotes, spennende foredragsholdere og skreddersydde workshops, sier Monica Larsson og Morten Christiansen, henholdsvis generalsekretær i NOKU og direktør i Norsk kulturskoleråd.

 

– Sammen skal vi utforske hvordan vår rike kulturarv kan blande seg med nye ideer og innovasjon. Vi skal vise fram hvordan kultur bidrar til å forme vår identitet, gir oss stolthet og en følelse av tilhørighet til vårt lokalsamfunn, og hvordan dette gir håp for fremtiden, sier Monica Larsson.

 

Navn på bidragsytere og mye mer om programinnholdet kommer siste uka i mai. Men temaoverskriftene for konferansen er klare:

 

  • Kulturbæring – kulturen som driver for bærekraftige samfunn
  • Fra sannhet til forsoning gjennom Kulturbæring?
  • Third Culture Kids/tredjekultursbarn – en ny generasjon kulturbærere  
  • Kulturbæring i praksis  

Påmelding og "tidlig ute"-rabatt

 

Påmelding er altså mulig nå. For deg som velger "Påmeldingsknappen" innen 17. juni, er det prisrabatt å hente. Velger du deg for eksempel "full pakke"-tilbudet – med to konferansedager, én festmiddag, én lunsj og én hotellovernatting  så får du ti prosent prisavslag, om du er tidlig ute med påmeldinga di. 

 

> Påmelding på kulturskoleradet.no

Early bird-priser: T.o.m. 17. juni 2024

Påmeldingsfrist: 12. september 2024

 

Konferansen åpner onsdag 16. oktober kl. 13.00 og rundes av torsdag 17. oktober kl. 14.30.

 

I tillegg til konferansen peker arrangørene på flere arrangement rett foran og rett etter konferansen som kan være aktuelle å få med seg for konferansedeltakere (og som kan gjøre det aktuelt å ta en ekstra overnatting i kulturhovedstaden:

 

  • Om kvelden tirsdag 15. oktober inviterer Kulturytring og Norsk kulturforum til et gratis kveldsarrangement med nordisk programinnhold, med panelsamtale og kunstneriske innslag samt fungere som en sosial møteplass.
  • Onsdag formiddag fra kl. 09.00, blir det tre sesjoner som også kan være aktuelle før konferansestart. Fra kl. 09.00 kan det oppleves formiddagssesjoner med Norsk bærekraftsenter og Barentsekretariatet samt omvisning på utstillinga «Drømmer i Salten». Dette er samarbeidspartnere for konferansen, og mer informasjon om disse og formiddagssesjonene kommer senere.
  • Norsk kulturskoleråds landsting 2024 arrangeres rett i etterkant av konferansen, 17. og 18. oktober. Start 17. oktober kl. 15.00, slutt 18. oktober kl. 15.00.

Merk også: Workshop – A Sense of Time and Place er inspirasjon for konferansen, der barn og unge fra tre nordiske land utforsker og feirer det unike ved sin egen lokale identitet, historie og kulturarv. Dette verkstedet finner sted i Bodø helga før konferansen, 11.–13. oktober, og smakebiter fra verkstedet vil bli presentert som kunstneriske innslag på konferansen.

 

Viktig arena for Kulturskolerådet og NOKU

 

Bodø2024 er det største kulturprosjektet i Norge på over ti år og markerer at Bodø er Europeisk kulturhovedstad 2024, og både Norsk kulturskoleråd og NOKU ser det som en arena å bruke  både sammen og hver for seg.

 

– I Norsk kulturforum gleder vi oss til å arrangere en faglig sterk konferanse i Europas kulturhovedstad 2024, der vi fokuserer hvordan kulturarv, kunst og kultur virker i samspill på samfunnsutvikling, innovasjon og stedsutvikling. Som interesseorganisasjon for lokal kultursektor vet vi at kultur er bærer av fellesskap og opplevelser både i små og store kommuner over hele landet. Vi håper å inspirere og bidra til nye tanker og ideer om en kunst og kultursektor som skal bidra inn i en mer bærekraftig fremtid, sier Monica Larsson (bildet), generalsekretær i NOKU.

 

– NOKU og Kulturskolerådet har samarbeider tett i flere sammenhenger for å forsterke barne- og ungdomskulturfeltet lokalt og nasjonalt, fortsetter Larsson. – Ved å inngå et tettere faglig samarbeid om en slik ambisiøs konferanse klarer vi å trekke veksler på hverandres faglig kompetanse og nettverk samt forhåpentligvis nå ut til enda flere kommuner, fylkeskommuner, lokale kulturaktører, kunstnere og kulturarbeidere. Vi håper Kulturbæring blir høstens store samlingspunkt som gir både faglig påfyll og ny inspirasjon i vakre omgivelser. Velkommen til Bodø!

 

– Viktig konferanse og en milepæl i samarbeidet

 

– Konferansen Kulturbæring vil bli en viktig konferanse, og en milepæl i samarbeidet mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Kulturforum (NOKU). Dette blir en konferanse det vil være vanskelig ikke å delta på, sier Morten Christiansen (bildet), direktør i Norsk kulturskoleråd.

 

Christiansen forteller at Kulturbæring – Kulturen som driver for bærekraftige samfunn handler om at kultur er en vesentlig faktor i samfunnsutvikling og samfunnsbygging.

 

– Det er viktig å påpeke at alle kommuner på forskjellig vis er et konglomerat av småsamfunn. Det kan gjelde små kommuner, men gjelder absolutt også småsamfunn i større befolkningskonstellasjoner. Tøyen i Oslo er et eksempel på et slikt “småsamfunn”. Det samme kan kanskje sies om Kattem i Trondheim eller om Vuku i Verdal. Kulturskolerådet ser fram til et givende konferansesamarbeid med NOKU. Samtidig vil dette forhåpentligvis være starten på videre samspill mellom våre organisasjoner, og avslutningsvis sier han som Larsson: – Velkommen til Bodø, 16.17. oktober 2024!

 

Scandic Havet er konferansearena

 

Konferansen arrangeres på Scandic Havet i Bodø, og altså i forbindelse med Bodø2024. Her inviteres hele Norden til en feiring av lokal kulturarv og lokal kulturbæring. Gjennom en rekke foredrag, parallelle sesjoner og panelsamtaler vil deltakerne få nye perspektiv og kunnskap om kulturens rolle for bærekraftige samfunn.

 

Samfunnet er i rask endring, blant annet med en aldrende befolkning samt småsamfunn som er under press. Dette vil utfordre mange kommuner til å finne nye løsninger for innbyggerne sine.

Derfor legger konferansearrangørene opp til en utforsking av hvordan tradisjon og kulturarv møter innovasjon og nye impulser. En ønsker å synliggjøre hvordan kulturbæring utvikler identitet, stolthet og tilhørighet til eget lokalsamfunn, som igjen skaper håp for fremtiden.

 

> Presentasjon av konferansen samt av prosjektet Kulturbæring og verkstedet/workshopen A sence of time and place (PDF)

 

> Nettside for Kulturskolerådets arrangement under Bodø2024

 

> Bodø2024s nettsted

Les flere nyheter!