Vel blåst for UMM 2005

img_316.jpg
img_316.jpg
22.11.2005 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Vel blåst for UMM 2005

OSLO: Tre dager til ende har det sydet av vital, ung klassisk musikk og stor spilleglede på Norges musikkhøgskole i Oslo. Ungdommens Musikkmesterskap 2005 ble mesterskapet hvor alle ble vinnere gode som noen.

 

Nesten hundre deltakere og til sammen 71 innslag var å oppleve, og både publikum og de ulike juryene lot seg grundig imponere gang på gang. Ti av de aller beste prestasjonene ble belønnet med deltakelse i søndagens avsluttende prisvinnerkonsert, hvor også årets musiker ble kåret.

 

Kanskje var nettopp den jurybeslutningen den aller enkleste i årets mesterskap. For trompetisten Tine Thing Helseth (18) fra Oslo hadde inntil da gjort seg fortjent til ikke mindre enn tre førstepriser.

 

Tine tok sine førstepriser i klassene "blås klasse 3", "duo klasse 2" sammen med harpisten Ida Aubert Bang og "ensemble klasse 2" sammen med Trio Energico. Fiolinisten Eldbjørg Hemsing fra Aurdal og pianisten Andre Hæhre fra Årnes utgjør resten av trioen. Tine fikk også årets ærepris.

 

Men Tine var bare en av mange unge som imponerte og presterte ettertrykkelig. Mesterskapet var i grunnen et eneste stort mestermøte, med særdeles dyktige talenter som allerede hadde gjort det storfint i sine respiktive regionfinaler.

 

Og ingen lot til å la seg sette ut av spill av at musikkhøgskolen i år er en stor byggeplass, hvor ikke alle snekkerne klarte å legge en demper på eget arbeid til rette tid hele helga igjennom.

 

Det er Norsk Kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund som står som arrangør av UMM, som i år ble arrangert for fjerde gang. De ti beste førsteprisvinnerne ble alle premiert med attraktive spilleoppdrag i inn- og utland.

 

Foruten store musikalske prestasjoner, fikk deltakere og støtteapparatet tid til å knytte kontakter og kose seg sosialt, blant annet på pizzafesten lørdag kveld.

 

Det ble gjort opptak både til dvd og cd under mesterskapet, så her blir det mulig å nyte de mange gode prestasjonene også i ettertid.