Osland fikk Kongens fortjenstmedalje i gull

img_292.jpg
HEDRET: Lidvin Osland. (Foto: sfj.no)
15.02.2007 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Osland fikk Kongens fortjenstmedalje i gull

FØRDE: Tidligere styreleder i Norsk kulturskoleråd; Lidvin M. Osland, ble 15. februar tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje i gull.

 

Lidvin Osland var styreleder i Norsk kulturskoleråd fra 1998 til 2004. Osland medvirket i sin styreperioden til å få gjennomført flere viktige tiltak. I første rekke var dette fusjonen mellom Norsk Musikk- og kulturskoleråd og Norsk kunstskoleråd, som i 2000 samlet disse til Norsk kulturskoleråd.

 

Som styreleder deltok han også i en betydningsfull dialog med sentrale politiske myndigheter om videreutviklingen av de norske musikk- og kulturskolene. Han var også initiativtaker i forhold til betydelige sponsoravtaler for organisasjonen, og døråpner for Umoja-prosjektet, et Norad-støttet utviklingsprosjekt i Sør-Afrika, Mosambik og Zimbabwe i samarbeid med kulturskolene i Trondheim, Kristiansand og Fredrikstad.

 

Allerede i sin tid som direktør for Norsk kulturråd, sørget Lidvin Osland for at det ble utarbeidet en håndbok for etablering og utvikling av kulturskoler.

 

Osland arbeider i dag som spesialrådgiver i Sogn og Fjordane fylkeskommune.