Odd Leren er død

img_262.jpg
KULTURSKOLEENTUSIAST: Odd Leren er død. (Foto: uis.no)
15.04.2008 Egil Hofsli
Del på:

Odd Leren er død

STAVANGER: Odd Leren er død, 67 år gammel. Leren var i en årrekke en veldig god medspiller for den norske kulturskolen i flere ulike sammehenger.

 

Leren falt om i en lunsjpause 4. april. Kolleger som var tilstede reagerte resolutt, og ga livreddende førstehjelp. Han ble kjørt til sykehuset, men kom ikke til bevissthet igjen før han døde om kvelden 7. april.

 

Tidligere i år mottok Odd Leren Sandnes Sparebanks honnørpris for 2007 for sin mangeårige innsats for musikklivet i Rogaland.

 

Odd Leren var rektor ved Rogaland musikkkonservatorium fra etableringen i 1971 til konservatoriet ble en del av Høgskolen i Stavanger i 1994. Ved overgangen til høgskolen, ble Odd direktør ved Avdeling for kunstfag, og senere i sentraladministrasjonen. Fra 2002 og fram til januar i år var han direktør i FLEKS - Senter for Fleksibel læring og kompetanseutvikling ved UiS. Den siste tiden har han hatt stabsoppgaver, blant annet knyttet til utviklingen av Bjergsted.

 

"Odd har gjort en meget stor innsats ved UiS og de tidligere høgskolene som inngår i universitetet. Han fikk gjennomført mye, noe som blant annet Sandnes Sparebanks honnørpris er en anerkjennelse for", skriver Per Ramvi, universitetsrektor ved Universitetet i Stavanger i et minneord på www.uis.no her.

 

Bisettelsen fant sted 15. april i Sandnes kirke.