Drømmestipendet fordeler én million kulturkroner

img_261.jpg
img_261.jpg
01.06.2008 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Drømmestipendet fordeler én million kulturkroner

HAMAR: Torsdag 5. juni vil hundre norske, kultursolister og -grupper få oppfylt noen av sine drømmer, når de mottar Drømmestipendet 2008.

 

Det er femte året på rad Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut intet mindre enn én million kroner til talentfull ungdom i 100 kommuner.

 

Stipendmottakerne har uttrykt seg kunstnerisk gjennom musikk, billedkunst, scenekunst, sirkuskunst eller andre kulturaktiviteter. Alle norske kommuner har hatt mulighet til å lansere en kandidat.

 

Kulturtalenter over hele landet

 

Drømmestipendet består av 100 stipender à 10 000 kroner.

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Sammen har vi tro på at Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får støtte og oppmuntring til å dyrke sitt talent videre, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

Til og med i år er det delt ut fem millioner kroner i Drømmestipender fra Norsk Tippings spillemidler til 500 talenter rundt i landet. Blant tidligere vinnere finner vi blant andre fiolinistsøstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing og tradjazzmusiker Felix Peikli.

 

Les mer om Drømmestipendet 2008her. Samme sted vil du også finne lista over de 100 stipendmottakerne når denne offentliggjøres torsdag 5. juni kl. 11.00.

 

Fakta om Drømmestipendet 2008

- Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping som står bak

- Deles ut for femte gang i år

- Målet er å gi unge talenter anledning til å utvikle seg videre innen sitt område

- 100 stipender á 10~000 kroner utdeles til enkeltpersoner eller grupper med unge under 25 år, som ikke er etablerte kunstnere

- Alle landets kommuner har vært invitert til å innstille én kandidat hver

- Totalt er det mottatt 196 søknader i år

 

Fakta om Norsk kulturskoleråd

Norsk kulturskoleråd er en nasjonal nettverksorganisasjon innen musikk- og kulturskoler. Organisasjonen har et nært samarbeid med sentrale myndigheter. Alle kommuner med kommunale musikk- og kulturskoler har rett til medlemskap i Norsk kulturskoleråd, og i dag er 411 av landets kommuner medlemmer. Organisasjonen har siden 1973 vært en sentral pådriver for opprettelse og utvikling av kommunale musikkskoler i Norge. De siste årene har Norsk kulturskoleråd vært en viktig faktor i utviklingen av andre estetiske uttrykksformer i musikkskolene. Organisasjonen har, i samarbeid med Kunnskapsdepartementet, ansvaret for nasjonale utviklingsprosjekter innen området musikk- og kulturskoler

 

Fakta om Norsk Tippings formål

Norsk Tippings oppgave er å drive konkurransedyktig spillvirksomhet innenfor sosialt akseptable rammer, slik at pengene fra spill forblir i Norge og skaper inntekter til idrett, kultur og frivillige organisasjoner. Spillemidlene forvaltes av Kultur- og kirkedepartementet og deles likt mellom kultur og idrett. Både kulturmidlene og idrettsmidlene går til formål som kommer barn og unge til gode. I år blir det delt ut 1,2 milliarder kroner til norsk kultur. I løpet av de siste 20 årene har norsk kultur mottatt mer enn 16 milliarder kroner av Norsk Tippings overskudd.

Les flere nyheter!