Frykter forskjellsbehandling

img_248.jpg
FRYKTER FORSKJELLSBEHANDLING: Seniorrådgiver Harry Rishaug i Norsk kulturskoleråd.
01.06.2008 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Frykter forskjellsbehandling

HOBØL: Norsk Kulturskoleråd frykter at de rikeste Hobøl-foreldrene vil kjøpe privatundervisning til ungene sine, mens barn av fattigere foreldre ikke får noe tilbud.

 

Det sier seniorrådgiver i Norsk Kulturskoleråd; Harry Rishaug, til smaalenene.no.

 

– Jeg kommer gjerne til Hobøl for å diskutere med ledelse hva som kan gjøres for å unngå et så dramatisk kutt i kulturskolen fra høsten av, sier han til Smaalenenes Avis.

 

Forskjellsbehandler barn

 

Han opplyser at Hobøl ikke er alene om så store kutt i kulturskoletilbudet.

 

– 2008 ser likevel ut til å være et spesielt år. Det er Hobøl og rundt ti andre kommuner i landet der kuttene er så dramatiske. Mandag ble Hobøl og de andre kommunene diskutert i styremøtet i Norsk Kulturskoleråd, opplyser han.

 

Bekymringen over utviklingen er så stor at kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell og sentrale politikere i Stortingets kulturkomité er orientert om saken. Norsk Kulturskoleråd frykter at dersom denne utviklingen får bre om seg blir det forskjell på barna til Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, blant annet i Hobøl.

 

– Foreldre med god råd vil kunne betale for privat undervisning til barna sine. Og så lenge Hobøl er en kommune sentralt på Østlandet, er det ikke vanskelig å få tak i privatundervisning. Men ikke alle foreldre har råd til det, poengterer Rishaug overfor smaalenene.no.

 

– Mister fagfolk

 

Rishaug frykter det vil ta tid å bygge opp kulturskolen i Hobøl igjen når den nå tappes for fagfolk.

 

– Hvilke kvalifiserte lærere tør å søke seg dit, undrer han.

 

– Har Norsk Kulturskoleråd noe å slå i bordet med?

 

– Vi har Stoltenberg-regjeringens Soria-Moria-erklæring som sier at alle barn skal ha et kulturskoletilbud til en rimelig pris. Men det sier ikke noe om omfanget. Det vi ønsker er forskrifter som sikrer barn et skikkelig kulturskoletilbud, sier han.

Les flere nyheter!