Først Drømmestipendet - så Grand Prix-seier

img_241.jpg
TIL TOPPS: The BlackSheeps seiret også i MGP Jr. (Foto: NRK)
08.09.2008 Egil Hofsli (tekst) Anne Liv Ekroll (foto)
Del på:

Først Drømmestipendet - så Grand Prix-seier

OSLO: 2008 er året de fire unge musikerne i rockbandet The BlackSheeps aldri glemmer.

 

I vår fikk de Drømmestipendet fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Lørdag vant de Melodi Grand Prix Junior på NRK1.

 

Og nå har også flere plateselskap kakket på døra etter finnmarksbandets tv-sendte triumf. Med sangen "Oro jaska, beana" knuste finnmarksbandet all motstand ettertrykkelig og endte like godt opp med over dobbelt så mange stemmer som toeren, The Battery fra Surnadal. Det er disse to bandene som skal representere Norge i Melodi Grand Prix Nordic i danske Århus 29. november.

 

Takket musikklæreren

 

The BlackSheeps er hjemmehørende i Varangerbotn i Nesseby kommune og består av tre jenter og en gutt: trommeslager Viktoria Eriksen (15), vokalist Agnete Kristin Johnsen (14), gitarist Emelie Nilsen (15), Aleksander Touryguin (14).

 

Blant dem bandet takket i seiersintervjuene var "musikklæreren vår". Mer korrekt er det her snakk om bandets eks-musikklærer Anders Voll fra Rennebu i Sør-Trøndelag, som nå er tilbake i hjemkommunen som lærer ved Voll skole. Men vinnergjengen har altså ikke glemt hans bidrag til at de har kommet dit de har.

 

Den samiske sangtittelen betyr på norsk "Ti still, hund" og handler om en hund som er så tjukk og usunn at den til slutt blir syk.