Norsk kulturskolefestival fødes i 2014 - må oppleves!

img_659.jpg
img_659.jpg
11.12.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Norsk kulturskolefestival fødes i 2014 - må oppleves!

TRONDHEIM: Det skal boble av ungdomskultur i Trondheim i juni neste år, når paraplyarrangementet UNG 2014 finner sted. Med tidenes første utgave av Norsk kulturskolefestival som en vital og spennende del av det hele.

 

Innen kort tid blir den nye festivalen et fast innslag med egen underside her på kulturskoleradet.no. Men inntil da - og senere også - anbefaler vi deg nettstedet til UNG 2014.

 

Så hva er Norsk kulturskolefestival 2014, og hva er hensikten? Norsk kulturskoleråd er festivalarrangør, med Trondheim kommunale kulturskole som delarrangør. Stein Erik Hansen er festivalens prosjektleder og har dette å si om festivalens formål:

 

Skal bli nasjonalt utstillingsvindu for kulturskolevirksomhet

 

– Norsk kultuskolefestival 2014 er første etappe i et forsøk på å skape et nasjonalt utstillingsvindu for kulturskolevirksomhet. Vi begynner med å slippe til kortreist kultur, så denne gangen kommer utøverne hovedsakelig fra trøndelagsfylkene. Men selvsagt er kulturskoleelever, -lærere og -entusiaster fra hele landet velkommen til å oppleve festivalen og alt annet UNG 2014 har å by på, sier Stein Erik Hansen.

 

Mer om UNG 2014 i nyhetssak her

 

Prosjektlederen håper Norsk kulturskolefestival skal bli intent mindre enn en fantastisk avslutning på kulturskoleåret 2014 for riktig mange med kulturskoletilknytning. Festivalen arrangeres 25.-27. juni. Festivalen skal være et nasjonalt utstillingsvindu for kulturskolevirksomhet rettet mot ungdom.

 

Dokkhuset og Dokkhusparken på Solsiden i Trondheim vil være festivalområdet for kulturskolefestivalen med scener både ute og inne for egenaktivitet og verkstedkurs.

 

Mange verkstedkurs

 

– Her kan det blant annet velges mellom Tag Tool-demonstrasjon, kunstutstilling, omvisning på Kunstakademiet og Street Art. Det vil også være mulig å delta på UKM-festivalens verkstedkurs innenfor mange fagområder, sier Stein Erik Hansen. UKM-festivalen er også en del av UNG 2014.

 

Visuell kunst vil danne den visuelle rammen rundt arrangementet, men festivalen har tilbud innen alle kulturskolens fagområder.

 

Gratis for alle

 

Deltakelse på Norsk kulturskolefestival er gratis for alle, både for kursdeltakere og publikummere.

 

Mye mer om Norsk kulturskolefestival 2014 og UNG 2014 her på kulturskoleradet.no og i Kulturtrøkk nr. 1 og 2 neste år.

 

 

Les flere nyheter!