UNG 2014: Massemønstring innen ungdomskultur

img_657.jpg
img_657.jpg
03.12.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

UNG 2014: Massemønstring innen ungdomskultur

TRONDHEIM: UNG 2014 blir et glitrende eksempel på hva som er mulig når en slår gode krefter sammen i stedet for å sitte på hver si tue og jobbe med sitt, sier Torstein Siegel, koordinator for UNG 2014, som Norsk kulturskoleråd er med som arrangør av.

 

Brosjyre om Nasjonalt fagseminar - en del av UNG 2014

 

Der kan lese om spennende foredragsholdere, som Ole Robert Reitan, Eirik Newth, Gunnar BjursellKaren Espenlund og Mark Edwards. Fagseminaret arrangeres fra 25.-27. juni, og er altså en del av UNG 2014.

 

UNG 2014, som finner sted 24-29. juni 2014, begynner for alvor å ta form. Det blir seks dager med mye ulikt innhold som  til sammen skal bli noe helt nytt og spennende innen ungdomskultur.

 

– UNG 2014 blir ingen engangsboble, men starten på en utvikling hvor målet er at det skal bli like naturlig å reise til Trondheim for å delta og oppleve ungdomskultur som det er å reise til Norway Cup å spille fotball, sier Torstein Siegel, koordinator for UNG 2014, og daglig leder for Ungdommens kulturmønstring, som står bak dette fellesprosjektet sammen med Norsk kulturskoleråd, Den kulturelle skolesekken, Norges Musikkorps Forbund, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

 

– Sammen skal vi sørge for at ordfører Rita Otterviks offisielt uttalte målsetting om at Trondheim skal bli verdens beste by for ungdomskultur, skal bli en realitet, sier Siegel.

 

 Det nye arrangementet er en integrert del av grunnlovsjubileet og en gedigen feiring av ungdomskultur som går av stabelen i Trondheim 24.-29. juni neste år. I tillegg til å samlokalisere UKM-festivalen, Landsfestivalen for musikkorps, NM for skolekorps og Kulturskolefestivalen vil arrangementet også bestå av marked for ungdomsproduksjoner samt konferanser og fagseminar. 12.000 unge kulturutøvere er ventet til byen.

 

– Vi har booket hvert eneste hotell og skole, og kommer til å ta i bruk det meste av byens konsertlokaler og byrom, sier Siegel oppglødd.

 

Mye mer om UNG 2014 på kulturskoleradet.no og i Kulturtrøkk kommer i månedene framover.

 

 

 

 

 

 

 

   

Les flere nyheter!