700 nye kulturskoleplasser etableres i Oslo

img_576.jpg
GLAD SV-ER: Marianna Borgen. (Foto: sv.no)
29.05.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

700 nye kulturskoleplasser etableres i Oslo

OSLO: Kulturskolen ble en vinner da Oslo SV inngikk en avtale med Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre som også sikrer tidenes satsing på Tøyen, et bedre barnehagetilbud til Oslos barn - og at Munchmuseet bygges i Bjørvika.

 

– Dette er en seier for Oslo og Oslos befolkning, SV har sørget for at vi sikrer Edvard Munchs kunst, samtidig som vi får et historisk løft for Tøyen, et bedre barnehagetilbud til Oslos barn og et utvidet kulturskoletilbud i hele Oslo, sier Marianne Borgen; gruppeleder for SV i bystyret i Oslo, til nettestedet sv.no.

 

Avtalen innebærer at Oslo SV forplikter seg til å stemme for et nytt Munchmuseum i Bjørvika, men samtidig har SV fått gjennomslag for svært mye av sin egen politikk. Den viktigste satsingen skjer på Tøyen der det skal lages nytt kommunalt badeland, nytt vitensenter, opprustning av T-banestasjonen, oppgradering av Tøyensenteret.

 

Finnmarksgata skal stenges og det lages ett sammenhengende parkdrag i Tøyenparken. I tillegg skal det brukes 25 millioner årlig i fem år til å bedre levekårene i bydelen. Tøyen skole skal få et bedre tilbud og man vil legge til rette for at Teknisk Museum kan flyttes til Tøyen.

 

700 nye kulturskoleplasser over hele Oslo

 

– For SV har det viktigste vært å sikre at Tøyen får et løft og med alle disse nye satsingene vil Tøyen bli et bedre sted for både barn og voksne. Nytt badeland, vitensenter og en utvidet Tøyenpark med utelivsscene er tilbud som vil være attraktive for alle som bor i Oslo, forklarer Borgen.

 

I tillegg til den storsatsingen på Tøyen har SV også fått gjennomslag for at det skal føres mer SV-politikk i hele Oslo.

 

– Vi er svært fornøyd med at byrådet har forpliktet seg til å gjeninnføre bemanningsnormen i barnehagene, det blir slutt på at enkeltpersoner med omsorgsbehov skal settes ut på anbud og det vil bli opprettet 700 nye kulturskoleplasser i Oslo musikk- og kulturskole. Dette er saker som SV har kjempet for lenge og som vi nå endelig har fått på plass, avslutter Borgen.

 

 

Les flere nyheter!