Norsk kulturskoleråd sterkere med i regional talentsatsing

img_811.JPG
STYRKER TALENTARBEIDET: Norsk kulturskoleråd og Norges musikkhøgskole forener krefter til talentenes beste. På bildet: fiolintalentet Joakim Røbergshagen.
16.12.2014 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Norsk kulturskoleråd sterkere med i regional talentsatsing

TRONDHEIM: Norges musikkhøgskole (NMH) og Norsk kulturskoleråd skal gjennom samarbeid styrke arbeidet med talentutvikling.

 

Blant annet skal NMH og kulturskolerådet gjøre felles innsats i forbindelse med regjeringas Talent Norge.

 

På et samarbeidsmøte i Trondheim nå i desember ble NMH og Norsk kulturskoleråd blant annet enige om at kulturskolerådet skal være representert i alle regionale talentråd. Norsk kulturskoleråd følger opp saken blant annet ved å legge til nytt innhold i arbeidsbeskrivelsene for sine rådgivere tilknytta rådets fylkesavdelinger og regioner.

 

Videre skal det oppnevnes ei gruppe som skal sette mål for talentutviklingen, og håpet er å kunne danne en felles plattform for arbeidet med talent.

 

I statsbudsjettet for 2015 er NMHs Talentutviklingsprogram (TUP) tildelt fem millioner kroner. NMH styrker nå sitt arbeid med TUP. Tidligere NMH-rektor Eirik Birkeland er utnevnt som ny leder for TUP-utvalget. NMH ønsker å gå mer aktivt ut med TUP-tilbudet, spesielt i østlandsområdet.

 

 

 

Les flere nyheter!