Trygve Hoff Minnepris 2015

img_946.jpg
PRISVINNER: Kulturskolelæreren Tori Snerte fra Hemsedal er tildelt Trygve Hoffs Minnepris for 2015. (Foto: privat)
08.12.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Trygve Hoff Minnepris 2015

TRØYM: Kulturskolelæreren Tori Snerte fra Hemsedal er tildelt Trygve Hoffs Minnepris for 2015. Prisvinneren ble valgt på bakgrunn av et godt dokumentert forslag som viser at kandidaten er en svært aktiv og engasjert kulturarbeider som i høyeste grad jobber i tråd med Trygve Hoffs filosofi om å forene amatører og profesjonelle.

 

44-årige Snerte tiltrer dermed den eksklusive listen av prisvinnere der blant andre Ola Bremnes, Bente Reibo, Kristin Mellem, Bjørn Andor Drage og Henning Sommerro står.

 

«I Trygve Hoffs ånd»

 

I statuttene for prisen står det at «Trygve Hoffs Minnepris skal gis til en person eller gruppe personer som driver kulturarbeid i Trygve Hoffs ånd».

 

For det store publikummet er Trygve Hoff fra Rognan i Nordland mest kjent som en markant visesanger med fem plateutgivelser. Men Hoff var også forfatter, komponist, teaterinstruktør, kordirigent og produsent av flere radio- og tv-programmer.

 

Overordnet all hans aktivitet var hans klare kulturpolitiske holdning til samarbeid mellom profesjonelle og amatører, integrering mellom ulike uttrykksformer/kunstformer og at tiltakene skulle ha størst mulig spredningseffekt og gi ringvirkninger i lokalmiljøet.

 

Prisen er på 50.000 kroner samt et innrammet diplom laget av saltdalskunstneren Bjørnar Meisler.

 

Stort engasjement på flere arenaer

 

Forslagsstillerne roste Snerte for henne store engasjement både som kultur- og grunnskolelærer samt for hennes store frivillige, kulturelle engasjement for og med kommunens innbyggere i alle aldre. Snerte roses videre for hennes innsats som bidragsyter for kommunens vennskapssamarbeid med Tõrva i Estland. Her engasjerer hun ungdommer i kulturskolen som får spennende kulturelle møter med estisk ungdom, både i Norge og Estland.

 

Snerte fikk prisen overrakt under et arrangement i Geilo kulturkirke lørdag 28. november. Sverre Breivik, styremedlem i Trygve Hoff Stiftelsen, hadde tatt turen fra Rognan til Geilo for å dele ut prisen, ettersom prisvinneren selv var opptatt og ikke kunne komme til Rognan der utdelingen var planlagt gjennomført i forbindelse med forestillinga «Lyset i mørketida» i regi av kulturskolen og Trygve Hoff-stiftelsen.

 

Jubelen sto i taket

 

Snerte dirigerer Hemsedalskoret der hun sist helg sto i spissen for konserter i samarbeid med Stein Torleif Bjella. Flere av landets fremste musikere og komponister arrangerte på bestilling Bjella-låter, og konserten ble et kunstnerisk møte mellom koret, Bjella og arrangørene.

 

Prisvinneren er aktiv musiker og har en finger med i veldig mye av det som skjer innen kulturlivet i sitt nærmiljø: barnekor, fakkeltog for vennskap, dans og teater for ungdom, dialektleir …

 

Da det ble klart for publikum hvem som fikk prisen sto jubelen i taket og tilbakemeldingene skal ha vært entydige: «Dette er så velfortjent som det kan bli».

 

Tidligere prismottakere

 

1990: Norsk Revyfestival, Høylandet

1992: SommerMelbu

1994: Per Indrehus

1996: Solveig L. Hermo

1998; Ola Bremnes

2000: Tor Halvard Nilsen

2002: Bente Reibo

2004: Bjørn Andor Drage

2007: Rognankompaniet

2008: Kristin Mellem

2013: Henning Sommerro

 

 

Les flere nyheter!