Avtale med NNKF

img_950.JPG
SAMARBEIDSAVTALE: Norsk nettverk for kulturskolerelatert forskning og Norsk kulturskoleråd har inngått samarbeidsavtale. Bildet er fra en debatt på forskningskonferansen Cutting edge, som de to arrangerte i høst, sammen med Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning. Elin Angelo (t.h.) er nettverkets chair.
16.12.2015 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Avtale med NNKF

TRONDHEIM: Norsk kulturskoleråd og Norsk nettverk for kulturskolerelatert forsking har inngått en samarbeidsavtale. Intensjon er å fremme kulturskolerelatert forskning og formidling av forskning samt fremme kontakt mellom ulike typer høyere utdanning, forskningsfellesskap og kulturskolefeltet.

 

Selve avtalen finner du i dokumentarkivet her

 

Norsk kulturskoleråd har – som medlems- og utviklingsorganisasjon for norske kommuner – et mål om å styrke det kulturskolerelaterte feltet, både innen kompetanse og forskning. Kulturskolerådet arbeider for at kommunene kan skape gode arenaer for læring, opplevelse og formidling - med bakgrunn i kulturskolen. Ett av de viktigste fokusområdene for Norsk kulturskoleråd er utvikling og implementering av rammeplanen for kulturskolen.

 

Norsk nettverk for kulturskolerelatert forskning er et forskningsfellesskap som ut fra et mangfold av fagfelt, utdanningsinstitusjoner og praksisfelt er i dialog for å styrke kunnskapsutviklingen i og rundt det kulturskolerelaterte praksisfeltet.

 

Lager nettside for nettverket

 

Norsk kulturskoleråd bidrar med praktisk hjelp for nettverket blant annet ved å være vert for en nettside tilknyttet nettstedet kulturskoleradet.no der forskningsnettverket presenteres.

 

Nettverkets nettside finner du her

 

Forskningsnettverket produserer innhold til denne siden, mens Norsk kulturskoleråd har redaktøransvaret. På denne siden blir det også mulig å melde seg på nettverkets mailingliste, som administreres av nettverkets chair, som for tida er Elin Angelo.

 

Nettverket på sin side bidrar til samarbeidet blant annet ved å arrangerer forskningskonferansen i samarbeid med en av medlemsinstitusjonene hvert andre år.  Videre skal nettverket initierer og oppmuntrer til økt forskning i det kulturskolerelaterte feltet, og aktiv formidling av forskningsresultater tilbake til feltet. 

 

For full oversikt over partenes gjøremål - se avtalen her

 

Det løpende samarbeidet administreres av nettverkets chair og kulturskolerådets kontaktperson for forskning. For tida er det rådgiver Anders Rønningen som har den sistnevnte rollen. Partene vil årlig avholde et samarbeidsmøte med bred representasjon fra hver av partene.

 

 

Les flere nyheter!