Riis-prisen 2023: Tre prisvinnere får egen utstilling

2022 Riis-prisen bilde .png
2022 Riis-prisen bilde .png
12.12.2022 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Riis-prisen 2023: Tre prisvinnere får egen utstilling

TRONDHEIM: Prosjektet Riis-prisen 2023 blir en nasjonal synliggjøring av bildekunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. Tolv kunstnere får sine arbeider utstilt i Trondheim i desember 2023. Viktig: 15. desember 2022 er fristen for første delkonkurranse: Månedens bilde i januar 2023.

 

For tre av kunstnerne som får ett av sine arbeider kåret til Månedens bilde i 2023, venter det en ny utstilling samt oppfølging av en profesjonell, profilert kunstner i 2024.

 

Norsk kulturskoleråd får altså også i 2023 med seg konsernet Andr. L. Riis som samarbeidspartner i et prosjekt der alle landets kommunale kulturskoler inviteres til å delta. Disse oppfordres til å sende inn elevkunst som blir med i konkurransen om å bli ett av de tolv utvalgte månedens bilder i 2023.

 

Viktig: 15. desember 2022 er første frist

 

Invitasjonen til å delta i prosjektet Riis-prisen 2023, sendes i november ut til de kommunale kulturskolene. – Vi ber om at invitasjonen og informasjonen snarest videresendes til lærere i visuell kunst-faget, sier Fabiola Charry, rådgiver i Norsk kulturskoleråd og prosjektleder for Riis-prisen 2023. Med seg i prosjektledelsen har hun et team av andre rådgivere i Kulturskolerådet.

 

Charry sier at fristen for innsending av elevarbeid til de ulike tolv «delkonkurransene» er den 20. i måneden før, men hun opplyser også om et viktig unntak som kommer allerede nå og gjelder for Månedens bilde i januar 2023:

 

– Her er fristen for innsending av konkurransebidrag torsdag 15. desember 2022, sier Fabiola Charry.

 

Nasjonal utstilling og tre prisvinnere

 

Den første i hver måned i 2023 vil det bli offentliggjort ett utvalgt bilde på flere steder i samarbeidspartnernes kommunikasjonskanaler på nett og i sosiale medier.

 

Disse tolv bildene vil så bli med på en nasjonal utstilling, som finner sted i Trondheim i desember 2023. Blant de tolv kunstnerne som har kvalifsert seg til deltakelse på den utstillinga, vil det ved utstillingsåpninga bli offentliggjort tre prisvinnere (første-, andre- og tredjepris). Disse utvelges av en fagjury med høy kunstfaglig kompetanse.

 

Disse tre ungdommene vil få muligheten til å stille ut flere arbeider på en ny utstilling i Trondheim våren 2024, og de vil få 15 000 kr hver i materialstøtte. Videre vil de bli fulgt opp av en profesjonell, profilert  kunstner

 

Nytt innhold – ny form

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen med videreføringen av Riis-prisen er å fremme faget visuell kunst i kulturskolen, og tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene er å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 13 til 18 år.

 

> Se kriterier for deltakelse og annen informasjon i invitasjonen

 

Til Riis-prisen 2023 egen nettside (under oppbygging)

Les flere nyheter!