Rådgivere fra Kulturskolerådet og KS på Fremtidens kulturskole-samling

16.06.2022 Egil Hofsli (tekst) Torkel Øien (foto)
Del på:

Rådgivere fra Kulturskolerådet og KS på Fremtidens kulturskole-samling

GARDERMOEN: Prosjektet Fremtidens kulturskole, som KS og Norsk kulturskoleråd samarbeider om, krever at ansatte i begge leire kjenner eierskap og forener krefter til beste for kulturskolen. Denne uka har rådgivere fra Kulturskolerådet og KS vært på Fremtidens kulturskole-samling.

 

Samlinga på Gardermoen 14. juni var for regionale rådgivere i KS som arbeider med utdanning og oppvekst og Kulturskolerådets rådgivere med fylkesansvar. Totalt var 18 KS- og kulturskolerådsansatte samla denne dagen.

 

På samlinga jobbet en gruppevis med spørsmålene

 

  • hvordan kan KS og Norsk kulturskoleråd bli styrket som ressurser for hverandre og for kommunesektoren?
  • hvordan kan kulturskolen bli en del av helhetlig arbeid med oppvekst – hva skal til?

Avslutningsvis vurderte man i plenum hva som er smart å gjøre i fortsettelsen – hva som vil være gode grep å ta, til kulturskolens og kommunenes beste.

 

– Det var veldig god stemning og en dag preget av summende dialog og interesse for hverandre og hva de to organisasjonene kan få til sammen. Med utgangspunkt i Fremtidens kulturskole og helhetlig oppvekst og samfunnsutvikling, kom det mange innspill på hvordan vi gjennom bedre samhandling kan bidra til enda bedre tjenester og utvikling i samspill med kommunesektoren, sier Torkel Øien, rådgiver både i Norsk kulturskoleråd og KS, og prosjektleder for Fremtidens kulturskole.

 

Øien hadde med seg Jane Camilla Bjerke Bergh, seniorrådgiver i KS og med i prosjektledelsen for Fremtidens kulturskole, som sentral aktør på vertskapssida på denne samlinga.

 

> Mer om Fremtidens kulturskole på kulturskoleradet.no

Les flere nyheter!