Raser over kuttforslag i kulturskolen

img_227.jpg
img_227.jpg
13.11.2008 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Raser over kuttforslag i kulturskolen

BODØ: Rådmannen vil kutte kulturbudsjettet i Bodø med 14 millioner kroner. Kulturskolen er blant stedene rådmannen vil barbere budsjettet kraftig. Det vekker harme i kulturlivet.

 

– Dette er nesten som å slå bunnen ut av Bodøs kulturliv. Mest bekymret er jeg for at kulturskoletilbudet blir sterkt redusert, sier komponist og musiker Bjørn Andor Drage til NRK Nordland.

 

Hvis rådmannen får det som han vil blir neste års kulturbudsjett i Bodø blant annet resultere i at sagaspelet ”Ragnhilds drøm” i Skjerstad mister hele sitt kommunale tilskudd. Det samme gjelder for Bodø Internasjonale Orgelfestival.

 

– Dramatisk

 

– Kuttforslaget for kulturskolen er mest dramatisk. Rådmannen legger opp til at det skal tas mye på en gang. Vi må huske på at alt innenfor kulturlivet er integrert i hverandre, det går ikke an å bare gjøre noe med en sak uten det får konsekvenser. Og det gjelder spesielt i det pedagogiske kulturskoletilbudet. Det er der vi sår og senere høster, sier Bjørn Andor Drage til NRK Nordland.

 

Bjørn Andor Drage sier det er en tradisjonell oppfatning om at kulturskolen er en skole som avler barn som spiller og har det morsomt. Men kulturskolen som begrep er ifølge Drage så mye, mye mer.

 

– Den integrerer mange områder av kulturlivet, og at alle barn får tilbud om kunst og kultur i sin hverdag og hele sin oppvekst. Dette er veldig viktig. Det er kommet et lovverk om dette, hvis man ikke har økonomi til dette så ramler det bare i hop, sier Bjørn Andor Drage.

 

– Skremmende liste

 

Leder av kultur- og oppvekstkomiteen i Bodø, Morten Melå, sier rådmannens kuttliste er ei skremmende liste. Han ser også nødvendigheten av å ha et godt kommunalt kulturskoletilbud.

Bodø kommunes budsjett for 2009 skal vedtas av bystyret i desember.

Les flere nyheter!