Ingrid Lorentzen juryleder for Drømmestipendet 2010

img_166.jpg
img_166.jpg
01.12.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ingrid Lorentzen juryleder for Drømmestipendet 2010

OSLO: Ballettdanseren Ingrid Lorentzen skal være juryleder for Drømmestipendet 2010.

 

Hun skal altså lede det krevende arbeidet med å bestemme hvilke 100 unge kulturutøvere som skal dele neste års drømmestipendpott på én million kroner.

 

Dette er et verv hun ser fram til. - Det er utrolig morsomt å bli spurt. Jeg gleder meg til å få bedre innblikk i hva kulturelt aktive ungdommer holder på med, hva de kan og hva de drømmer om. Gleder meg også til å få mer innblikk i hva kulturskolene driver med, sier Ingrid Lorentzen, som overtar rollen Frode Alnæs hadde for Drømmestipendet 2009.

 

Ingrid Lorentzen (37) har i en årrekke vært en av Norges fremste ballettdansere. Hun er født i Trondheim. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskole, Svenska Balettskolan og har også studert sitt fag i New York og Paris. I perioden 1992 til 1995 var Ingrid Lorentzen frilanser og arbeidet med koreografer som Kjersti Alveberg, Patrick King og Arne Fagerholt. I 1995 var hun ansatt ved Skånes Dansteater.

 

Ingrid Lorentzen arbeidet som aspirant ved Nasjonalballetten i 1991. I 1997 kom hun tilbake og ble fast medlem av kompaniet, og utnevnt til solist der i 2000. I 1998 ble hun nominert til Hedda-prisen for sin medvirkning i Alvebergs "Babels barn" I 2001 mottok hun Kritikerprisen for sin medvirkning i Brandstrups "Place Of Stone".

 

Ved Nasjonalballetten har Ingrid Lorentzen danset ledende roller som Odette/Odile i Holmes' "Svanesjøen", Sukkerfeen og Snødronningen i Bjørns "Nøtteknekkeren" og Mdm. de Tourvel i Grand-Maitres "Farlige Forbindelser". Samt en rekke andre ledende roller og fremtredende solopartier.

 

Mer om Drømmestipendet 2010 på nettstedet drommestipendet.no.

Les flere nyheter!