- Fjern ventelistene i kulturskolen

img_144.jpg
NMF-KRAV: - Fjerne køene i kulturskolene. (Foto: privat)
12.05.2010 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

- Fjern ventelistene i kulturskolen

OSLO: 30 000 barn og unge står i kø for å få plass i kulturskolen. Norges Musikkorps Forbund ber kulturministeren om tiltak som vil fjerne ventelistene.

 

Regjeringen har ved flere anledninger siden 2005 understreket hvor viktig kulturskolene er, og at regjeringen vil satse på kulturskolene. I ”Kulturløftet II” heter det at ”Det skal gjennomføres et kulturskoleløft slik at alle barn som ønsker det, får et kulturskoletilbud av god kvalitet til en rimelig pris”. Fortsatt står 30.000 barn og unge på venteliste, og prisen er opp mot 4 500 kroner per år for en elevplass.

 

I onsdagens spørretime på Stortinget vil første nestleder i Høyre; Jan Tore Sanner, spørre kulturminister Anniken Huitfeldt hva regjeringen har tenkt å gjøre for å fjerne ventelistene.

Norges Musikkorps Forbund er den største brukeren av kulturskoler, og forbundets president; Per Kvistad Uddu, forventer klare svar fra kulturministeren.

 

- Nå har vi ventet siden 2005, og det er på tide at regjeringen følger opp løftene sine fra Kulturløftet. Et samarbeid med kulturskolene er viktig for oss, fordi de gir våre korpsmusikanter en god musikkopplæring. Dessverre er det slik i dag at mange korps mister medlemmer fordi de ikke får plass til musikantene sine i kulturskolen. En økt satsing på kulturskolene vil bidra til enda bedre korps i lokalsamfunnene, understreker Uddu.

 

Statsminister Jens Stoltenberg sa i et intervju med Bergens Tidende før valgkampen i fjor høst at ”alle skal få et tilbud om kulturskole. Det skal vi gjøre ved å styrke kommuneøkonomien generelt og gi et direkte tilskudd til kulturskolene”.

 

- Regjeringen bør bevilge tilskudd til kommunene slik at maksimumsprisen for en elevplass ikke blir høyere enn 2 000 kroner, sier Uddu.

 

Kulturskolene i Norge har i dag 109 000 elever.

Les flere nyheter!