Umoja-show i Oppland

img_609.JPG
UMOJA I OPPLAND: To Umoja-forestillinger i Oppland neste helg. (Bildet er fra en tidligere Umoja-forestilling)
23.08.2013 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Umoja-show i Oppland

LILLEHAMMER/FAGERNES: Årets norske Umoja-tropp viser sine kunster både i Lillehammer og på Fagernes lørdag 31. august.

 

I Lillehammer skjer det på Ungdomsklubben i Anders Sandvigs gt. 60 kl. 13.00. På Fagernes er stedet kulturskolens lokaler ved Nord-Aurdal barneskole kl 18.30.

 

Umoja Cultural Flying Carpet er et program som fremmer fred og utvikling gjennom internasjonalt felleskap og samarbeid. Programmet er inne i sitt ellevte år. Det er finansiert av Utenriksdepartementet, og er organisert i regi av Norsk Kulturskoleråd.

 

I løpet av vårhalvåret etableres det nasjonale Umoja-ensembler i åtte land. I tillegg til Norge, Mosambik, Sør-Afrika og Zimbabwe, er det også dannet Umoja-ensembler i Uganda, Kenya, Etiopia og Tanzania. Årets norske ensembel er rekruttert fra Oppland, og derfor blir det Umoja-forestillinger i fylket neste helg.

 

Umoja arrangerer internasjonale camper hvert år, hvorav den ene går av stabelen i det sørlige Afrika, og den andre i det østlige Afrika. Hvert år, i oktober/november, produserer i tillegg Umoja en festival og et internasjonalt tv-show i Maputo, Mosambik.

 

Umoja-programmet er et prosjekt med unge talentfulle utøvere - hvorav en del er kulturskoleelever - innen dans, musikk eller sirkus. De utvalgte ungdommene mellom 16 og 26 år har dannet Umoja-ensemble Norway 2013. De består av tolv artister/utøvere samt ledere.

 

Fra 4. til 18. september vil ensemblet besøke Johannesburg i Sør-Afrika. Der vil de møte de nasjonale Umoja-ensemblene fra Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika. Ensemblet vil fremføre den innøvde forestillingen i Johannesburg. Under oppholdet vil deltakerne også lage et nytt internasjonalt show sammen med ensemblene fra de andre landene.

 

For mer informasjon om Umoja-programmet: www.umojacfc.com og www.umojafestival.com.

 

 

 

 

Les flere nyheter!