Vil styrke kulturskolen gjennom Kulturløftet 3

img_602.jpg
NYTT KULTURLØFTE: SV-leder Audun Lysbakken lovte mer innsats for kulturskolen. (Foto: Stig Marlon Weston/SV)
11.08.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Vil styrke kulturskolen gjennom Kulturløftet 3

OSLO: Kulturløftet har gitt fire tusen nye barn muligheten til å gå på kulturskolen. Nå skal vi videre. Til høsten vil alle få tilbud om en gratis kulturskoletime og fremover vil vi gi statlig støtte til kommunenes satsing på sosial utjevning og faglig styrking av kulturskolen.

 

Det sa SV-leder Audun Lysbakken da regjeringen presenterte sitt nyeste kulturløftet, Kulturløftet 3. Der trakk regjeringa opp hovedlinjene for den fremtidige kulturpolitikken. Til stede på presentasjonen var også statsminister Jens Stoltenberg, statsråd Liv Signe Navarsete og statsråd Hadia Tajik.

 

Her er Kulturløftet 3 i sin helhet

 

Mer til kultur, satsing på barn og unge og lokale kraftsentra for kultur var hovedbudskap da regjeringen la fram sitt nye kulturløfte. Regjeringen vil gjennom Kulturløftet legge til rette for god tilgang til kulturopplevelser gjennom hele livet, blant annet ved å gjøre kulturskoletimen til en lovpålagt oppgave.

 

– Kultur skaper gode opplevelser og livskvalitet. Det skaper deltakelse, mestring og innsikt. Derfor legger regjeringen fram et nytt Kulturløft med en rekke omfattende satsinger, sa statsminister Jens Stoltenberg.

 

Siden 2005 har Stoltenberg II-regjeringen lagt fram to tidligere kulturløft, i 2005 og 2009.

 

– Vi har doblet kulturbudsjettet. Det betyr flere kulturopplevelser og mulighet for økt deltakelse over hele landet. Nå vil vi videre. Med det neste store kulturløftet vil vi satse på den kulturelle grunnmuren, flere kulturelle kraftsentra som kan utfordre hverandre og kvalitet og talentutvikling, sa kulturminister Hadia Tajik.

 

I Kulturløftets punkt om "Kulturens grunnmur" lover regjeringen å bedre samordningen mellom stat, fylke og kommune. Regjeringen vil også sette i gang arbeidet med å utvikle en nasjonal strategi for biblioteksektoren og styrke folkebibliotekenes formidlingsrolle.

 

– Et rikt og variert kulturtilbud er viktig for å skape attraktive lokalsamfunn. Vi ser fra resultatene av de foregående kulturløftene at det nå er behov for et lokalt kulturløft. Vi trenger en jevnere geografisk fordeling av kulturmidlene og en styrking av de lokale kulturinstitusjonene, sa kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

 

Her er Kulturløftet 3 i sin helhet 

 

 

Les flere nyheter!