GrunnLove i fire nye kommuner

img_752.png
img_752.png
13.08.2014 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

GrunnLove i fire nye kommuner

FØRDE: Siste uka i august skal det spres både GrunnLove og sangglede i fire nye kommuner. Norsk kulturskoleråd og Rikskonsertene kommer på besøk til Førde, Oslo, Asker og Levanger.

 

GrunnLove er Rikskonsertenes og Norsk kulturskoleråds felles jubileumsprosjekt i Grunnlovsjubileet 1814-2014, og blir arrangert under Barnas verdensdager i sju kommuner i like mange fylker.

 

I forkant av disse arrangeres tilbys det Kor arti’/GrunnLove-sangkurs for lærere og elever i de respektive kommunene. På disse kursene lærer deltakerne sanger som kan brukes i mange sammenhenger i jubileumsåret. Materiellet er utarbeidet av Norsk kulturskoleråd og Rikskonsertene.

 

Drevne kursholdere fra Norsk kulturskoleråd

 

Disse kursene er det to drevne kursholdere fra Norsk kulturskoleråd som holder, Ingrid Almås og Ragnhild Skille. Med seg har de Morten Huuse (keyboard) og Lius Baruch Machado (perkusjon). Huuse har vært en viktig brikke i Norsk kulturskoleråds Kor Arti’-produksjoner i en årrekke, mens Baruch Machado også inngår i bandet som Rikskonsertene har sammensatt for GrunnLove-arrangementene.

 

Kursene arrangeres i uke 35: Førde (26. august), Oslo (27. august), Asker (28. august), Levanger (29. august). Almås er kursholder i Førde og Oslo, Skille i Asker og Levanger.

 

Etter endt kursing i august skal elevene på scenen under Barnas verdensdager i sine respektive kommuner, sammen med GrunnLove-bandet. Musikerne i bandet er Sarah Camille Ramin Osmundsen, Monica Ifejilika, Lius Baruch Machado, Alejandro Gispert og Jørn Erik Ahlsen. De vil da lede barnekorene gjennom innøvde sanger fra Afrika, Sør-Amerika og Asia, i tillegg til utvalgte sanger fra norske sangbøker.

 

Barnas Verdensdager landet rundt

 

Familiefestivalen Barnas verdensdager arrangeres i alle landets fylker. GrunnLove skal altså markeres på sju av disse arrangementene. Det begynte på Tynset i april, og deretter ble det GrunnLove i Hammerfest og Gol før sommeren. Nå venter altså Asker (hvor Barnas verdensdager arrangeres 20. september), Levanger (27. september), Oslo (1. og 2. november) og Førde (15. november).

 

Barnas verdensdager er for alle. Det er ingen aldersgrense, og ingen inngangspenger.

Mer informasjon om både Barnas verdensdager og GrunnLove på rikskonsertene.no.

 

 

Les flere nyheter!