Sonoko får én million av Statoil

2016 Sonoko 7.12.jpg
STIPENDMOTTAKER: Sonoko Miriam Welde har solid kulturskolebakgrunn og fine resultater fra Ungdommens musikkmesterskap. (Foto: sonokomiriam.com)
07.12.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Sonoko får én million av Statoil

BERGEN: Fiolinisten Sonoko Miriam Welde (20) fra Bergen kapret Statoils talentstipend for klassisk musikk. Det inkluderer en million kroner til den tidligere kulturskoleeleven som flere ganger vant sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap.

 

Og allerede for ti år siden ble hun tildelt Drømmestipendet.

 

Til Bergens Tidende sier Sonoko Miriam Welde at hun er utrolig glad og stolt over å ha mottatt stipendet. – Det er veldig mange flinke musikere som har fått dette stipendet før meg. At jeg nå har blitt valgt ut til å få det, er bare helt utrolig, sier den 20-årige fiolinisten til Bergens Tidende.

 

– Sterk personlig stemme

 

Leif Ove Andsnes har ledet juryen som valgte seg bergensjenta som stipendmottaker i år.

 

– Sonoko har gjennom flere år vist oss hva som bor i henne, og det finnes en sterk personlig stemme i hennes fiolinspill, som både fascinerer og berører, sier Leif Ove Andsnes i en pressemelding.

 

Mange meritter

 

Sonoko Miriam Welde begynte å spille fiolin som femåring. Drøye fire år senere gjorde hun sin første opptreden med Bergen Filharmoniske Orkester. Siden har hun spilt med flere av Norges største orkestre og har holdt mange konserter, også i utlandet.

 

Sonoko Miriam Welde har også vunnet sin klasse i Ungdommens musikkmesterskap tre ganger. Etter at hun vant solistkonkurransen «Virtous» på NRK, representerte hun også Norge i Eurovisjon for klassisk musikk, som ble sett av millioner av seere.

 

Les flere nyheter!