Drømmestipendet fortsetter i 2017

2016 Ny avtale 19.6.jpg
SIGNERER NY AVTALE: Kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping og direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd.
19.10.2016 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Drømmestipendet fortsetter i 2017

STJØRDAL: Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er enige om å fortsette samarbeidet om Drømmestipendet.

 

Drømmestipendet har blitt utdelt hvert år siden 2003. 13 millioner kroner og fortjent oppmerksomhet og heder er fordelt på 1.300 unge kulturutøvere, som hver og én har mottatt 10.000 kroner. Nå skal 100 nye drømmestipend tildeles i 2017.

 

19. oktober ble nyheten om avtalen gjort kjent, under en middag i forkant av Norsk kulturskoleråds landsmøte i Stjørdal.

 

– Vi er veldig glad for at Drømmestipendet fortsetter, sier Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping. – Vi ønsker å være en bidragsyter til at den store bredden av dyktige, ivrige og ambisiøse unge innen norsk kulturliv skal få muligheten til å følge drømmene sine.

 

Utøvere innen alle kunstformer har mulighet til å søke om Drømmestipendet, og det nomineres unge kulturutøvere rundt om i hele landet. Norsk kulturskoleråd administrerer ordningen i samarbeid med Norsk Tipping.

 

– Drømmestipendet gjør at ungdom blir sett med sitt eget kulturuttrykk, både i egen kommune og i resten av landet. For oss er det et viktig verktøy i arbeidet for å oppfylle vår visjon: Kulturskole for alle. Sammen med Norsk Tipping får vi dette til. Det er umåtelig fint å registrere hvor mye bra et slikt stipend kan bety for en ung kulturutøver, sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.

 

– Stipendet er en flott mulighet for mange, unge utøvere til å arbeide videre med sitt kulturuttrykk. Noen ganger er det kanskje den ekstra lille motivasjonen mange ungdommer trenger for virkelig å satse for fullt, sier Tonje Sagstuen.

 

Fakta om Drømmestipendet

  • Utdeles av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping
  • Det deles årlig ut 100 stipend à 10 000 kroner til enkeltpersoner eller grupper
  • Nedre aldersgrense er 13 år, øvre aldersgrense er 20 år
  • Mottakerne skal ikke være etablerte kunstnere
  • Kommunene kan levere inntil sju nominasjoner hver, én i hver av kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet
  • Drømmestipendet utdeles i 2017 for 14. gang

Mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

Les flere nyheter!