Ny prøysenpris med kulturskoleelever i «målgruppa»

2016 Stjerneskuddpris 26.10.png
NY PRIS: Prøysenstjerneskuddprisen - noe som passer for en kulturskoleelev ...?
25.10.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ny prøysenpris med kulturskoleelever i «målgruppa»

OSLO: I år skal Prøysenstjerneskuddprisen deles ut for aller første gang, og kanskje fins det kulturskoleelever som er verdt en nominasjon innen 5. november.

 

Prisutdelinga skjer i forbindelse med konserten «Prøysen tel by’n» i Kulturkirka Jacob i Oslo onsdag 23. november. Dette nye arrangementet er lagt til Alf Prøysens dødsdag i det nasjonale Prøysenåret. I tillegg til kunstneriske innslag fra fremragende artister, skuespillere, forfattere og musikere blir det utdeling av årets Prøysenpriser, herunder også Prøysenstjerneskuddprisen.

 

Stjerneskuddprisen skal gå til en ung utøver født i 1996 eller senere som viser talent og evner innen de kunstsjangrene vi forbinder med Alf Prøysen. Prisen skal inspirere prisvinneren til å strekke seg for å realisere sine drømmer om å finne sitt kunstneriske uttrykk.

 

Prisvinneren får 15.000 kroner og en mulighet til å framføre eget stoff på Prøysenfestivalen 2017. Forslag til prisvinnere kan sendes til: hogne.moe@ringsaker.kommune.no. Frist: 5. november 2016.

 

I jubileumsåret 2014 foregikk innsamlingsaksjonen «Folkegaven Prøysenstjerna», med Hans Christian Medlien i spissen. Stjerna ble tent på Alf Prøysens dødsdag, og symboliserer håp. Pengene som ble igjen etter innsamlingsaksjonen er gitt som gave til Ringsaker kommune med formål om å opprette Prøysenstjerneskuddprisen.

Les flere nyheter!