Kulturskoledagene Øst i Larvik denne uka

30.01.2017 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kulturskoledagene Øst i Larvik denne uka

LARVIK: Kulturskoledagene Øst arrangeres i Larvik denne uka, tirsdag 31. januar og onsdag 1. februar. Dette er det siste av fem slike arrangement dette skoleåret.

 

Aktuelle presentasjoner o.l. finner du her

Flere kommer

 

På Kulturskoledagene Øst i Larvik skal mange i ilden med bidrag av ulike typer. Etter kunstnerisk åpning og velkomsthilsen, holder Lene Gravlie fra Kulturtanken og Tine Tyldum fra JM Norway åpningsforedraget "Kulturskolen som inkluderende arena". Dette fokuserer hvordan kulturskolene kan arbeide opp mot flyktninger og innvandrere. 

 

Etter åpningsforedraget venter en lunsj før det fortsetter med flere foredrag og en paneldebatt ledet av Geir Helljesen og med politikere, kommunalsjefer, kulturskoleansatte i panelet som skal diskutere hvordan kulturskolen kan fungere som kommunens kulturelle ressurssenter.

 

Det blir flere verkstedkurs og andre innslag, det meste med klare relasjoner til den nye rammeplanen for kulturskolen. Både Kulturhuset Bølgen og lokaler ved Larvik kulturskole benyttes til gjennomføringen av arrangementet.

 

Det hele avsluttes onsdag ettermiddag på Kulturhuset Bølgen med et foredrag ved Eirik Newth, titulert "Fremtidens kulturskole". 

 

Tirsdag kveld blir det festmiddag på Farris Bad - hvor samtlige overnattende deltakere er innlosjert - med kunstnerisk forspill i form av storbandmusikk i baren.

 

Den nye rammeplanen sentral

 

Norsk kulturskoleråd - som arrangerer Kulturskoledagene - viderefører tanken om at Kulturskoledagene skal "gå i takt" med implementeringen av den nye rammeplanen for kulturskolen. Programmene for de fem kulturskoledagene-arrangementene er denne sesongen generelt mer «praktisk» vinklet enn forrige skoleår. Da i den forstand at det blir mer erfaringsutveksling og fokus på gode eksempler både i plenum og i grupper.

 

Fem hovedoverskrifter

 

Følgende overskrifter gjelder for innholdet på Kulturskoledagene 2016-2017:

 

  • Kulturskolen som inkluderende arena
  • Kulturskolen som ressurssenter
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Lokalt læreplanarbeid
  • Vurdering for bedre læring

Kulturskoledagene er et viktig møtested for utvikling, inspirasjon og faglig oppdatering. Arrangementet er et sentralt møtepunkt for alle som arbeider med implementering av kulturskolens nye rammeplan.

 

Steder og tidspunkt

 

  • Kulturskoledagene Vest: gjennomført i Førde   Program
  • Kulturskoledagene Nord: gjennomført i Tromsø   Program
  • Kulturskoledagene Midt: gjennomført i Molde   Program
  • Kulturskoledagene Midt: gjennomført i Stjørdal   Program
  • Kulturskoledagene Øst: 31. januar - 1. februar 2017 i Larvik   Program

Les flere nyheter!