Jan Tore Sanner blir kulturskolens nye statsråd

2017 Sanner 16.1.jpg
NY KUNNSKAPS- OG INTEGRERINGSMINISTER: Jan Tore Sanner, Høyre, blir i dag høyst sannsynlig utnevnt til kunnskaps- og integreringsminister. (Foto: stortinget.no)
17.01.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Jan Tore Sanner blir kulturskolens nye statsråd

OSLO: Høyres Jan Tore Sanner overtar som ”kulturskolens statsråd” i den utvidede blågrønne regjeringa. Han forlater jobben som kommunal- og moderniseringsminister for å bli kunnskaps- og integreringsminister.

 

Utnevnelsen skjedde i ekstraordinært statsråd onsdag. Den svært drevne høyrepolitikeren overtar etter partikollega Torbjørn Røe Isaksen, som har vært kunnskapsminister siden oktober 2013 og som nå blir næringsminister.

 

Les også: Også kulturskole fikk plass i den blågrønne plattformen

 

I den utvidete regjeringen - der Venstre nå har tatt plass sammen med Høyre og Fremskrittspartiet - får høyere utdanning og forskning en egen minister i det omorganiserte Kunnskapsdepartementet. Iselin Nybø (36) fra Venstre blir den nye ministeren for forskning og høyere utdanning.

 

Jan Tore Sanner blir dermed statsråd for resten av hva Kunnskapsdepartementet har ansvar for - som grunnskole, barnehage og kulturskole. Og i tillegg får han integrering som en krevende tilleggsoppgave.

 

Trolig sentral statsråd

 

Den svært drevne høyrepolitikeren overtar etter partikollega Torbjørn Røe Isaksen, som har vært kunnskapsminister siden oktober 2013. Sanner vil bli en sentral statsråd som skal lede an i den prestisjefylte inkluderingssatsingen regjeringen har satt seg som mål å gjennomføre. Det vil bli spennende å følge hvordan han klarer å skjøtte "begge" sine oppgaver, og se hvordan han lykkes med å håndtere både kunnskap og integrering på samme statsrådspost.

 

Sanner er født i Bærum i Akershus, og møtte første gang på Stortinget som vararepresentant i 1989. Siden 1993 har møtt som fast stortingsrepresentant. I 2013 ble han med i Erna Solbergs regjering, som kommunal- og moderniseringsminister.

 

Mer fra Jan Tore Sanner biografi og cv på stortinget.no her

 

Skei Grande ny kulturminister

 

Det som skjer i Kulturdepartementet har jo også gjerne relevans for kulturskolen. Der blir Trine Skei Grande (48) fra Venstre ny statsråd. Hun overtar etter Linda Hofstad Helleland fra Høyre som nå overtar statsrådposten i Barne- og likestillingsdepartementet.

Les flere nyheter!