Kulturskolerådet stiller på Kulturytring Drammen

Skjermbilde-logo-ny.png
Skjermbilde-logo-ny.png
25.04.2023 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolerådet stiller på Kulturytring Drammen

DRAMMEN: Mer enn 120 arrangører bidrar med programposter på Kulturytring Drammen 2023 – kulturlivets svar på Arendalsuka – som er blitt Norges største arena for kunst- og kulturpolitikk. Norsk kulturskoleråd er også på plass, med to verkstedtilbud.

 

Kulturytring Drammen arrangeres for tredje gang 19.–22. juni. Ambisjonen er å skape en arena for kulturpolitikk og ytringspolitikk. Norsk kulturskoleråd ser det som viktig og smart å være en synlig bidragsyter i Drammen, og har to programposter på plass:

 

Terje Lindberg (bildet), nestleder i Norsk kulturskoleråd, skal bidra med «Kulturpolitikerskolen», der deltakerne får en gjennomgang og utprøving av kommunikasjonsverktøy samt innspill til strategisk tenkning. Målet er å styrke den kulturpolitiske samtalen i kommunevalget og forhåpentligvis rekruttere flere lokale kulturpolitikere.

 

Marit Helen Hansen (bildet), prosjektmedarbeider i Norsk kulturskoleråd, skal holde verkstedet «Hvordan eie scenen», der hun som dansepedagog vil lære deltakerne teknikker for avstressing, bevegelse og trygghet på scenen. Dette verkstedet må ses i sammenheng med «Kulturpolitikerskolen», der Hansen også bidrar.

 

Doblet siden 2021

 

Antallet arrangørpåmeldinger og programposter for Kulturytring Drammen er doblet siden 2021. Tirsdag 25. april lanseres et bredt og spennende program med over 100 faglige og politiske arrangement samt et omfattende kunst- og kulturprogram.

 

Initiativtaker er Norsk Kulturforum (NOKU), som arrangerer årets festival i samarbeid med Drammen kommune og Viken fylkeskommune. Festivalen er både en debattfestival, en kunnskapsarena og en kunst- og kulturfestival.

 

Norsk kulturforum (NOKU) er interesse- og kompetanseorganisasjonen for kultursektoren i kommuner og fylkeskommuner over hele landet. NOKU har som mål å styrke den faglige kompetansen og fremme kunst- og kulturliv som vesentlige bidragsytere til samfunnsutvikling og menneskers livskvalitet.

 

> Mer om Kulturytring Drammen 2023 på kulturytring.no

Les flere nyheter!