Miriam Helms Ålien ble Årets musiker

img_118.jpg
ÅRETS MUSIKER 2010: Miriam Helms Ålien fra Alta.
29.11.2010 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Miriam Helms Ålien ble Årets musiker

OSLO: 115 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var 26. - 28. november samlet i Oslo til den nasjonale delen av Ungdommens Musikkmesterskap 2010. Fiolinisten Miriam Helms Ålien fra Alta ble kåret til Årets musiker.

 

For sin flotte prestasjon under søndagens prisvinnerkonsert ble 18-årige Miriam Helms Ålien belønnet med konsertoppdrag i både Spania og Norge samt 50.000 kroner. Pengene kommer fra Elisabeth og Knut Fures Stiftelse, som totalt bidro med 110.000 kroner i premiepotten for årets UMM. Ellers drysset det flotte konsertoppdrag i både inn- og utland samt pengepremier fra også andre sponsorer over de meget dyktige deltakerne.

 

– Dette var overraskende, og en stor oppmuntring og en veldig anerkjennelse av hva jeg får til, sier Miriam Helms Ålien. – Jeg er kjempeglad og takknemlig! Prispengene skal gå til videre musikkutdannelse, muligens utenlands.

 

UMM ble i år arrangert for niende gang av Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund. Seks regionmesterskap var avviklet før det nasjonale mesterskapet. Disse konsertene er nyttige konsertopplevelser for de unge utøverne. I helga fikk de aller beste utøverne høste ny, verdifull konserterfaring i det nasjonale mesterskapet.

 

Dette er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere osv. Her deles det ut førstepriser, andrepriser osv. Om flere utøvere oppnår samme poengsum kan det godt bli utdelt flere førstepriser i samme klasse. Alle deltakere får en begrunnelse for juryens dom.

 

UMM var opprinnelig et mesterskap bare for pianister, sangere og strykere. Nå er det flere ulike musikalske klasser som alternerer. I år var det strykere, gitarister, sangere, duoer og ensembler som konkurrerte. Alle under 23 år kan delta.

 

I Oslo var det finalespill ved Norges musikkhøgskole fredag og lørdag. Lørdag kveld var det europeisk konsert med offentliggjøring av resultatene samt prisutdeling. Deretter pizzafest for deltakere med familie og lærere. Søndag ble det hele avsluttet med prisvinnerkonsert.

 

Mer om mesterskapet på umm.no

 

Les flere nyheter!