Pedagogdagene - kilde til lærdom og inspirasjon

img_454.JPG
KULTURSKOLE-ENTUSIAST: Johan Kaggestad.
20.08.2012 Egil Hofsli (tekst, film og foto)
Del på:

Pedagogdagene - kilde til lærdom og inspirasjon

OSLO: Ola Bremnes åpnet det hele, med fokus på skapertrang og skrivekløe. Johan Kaggestad fant heldigvis ut at kulturskoler behøves. Stian Carstensen slo en akkord for truede taktarter. Og Stein Hjerkinn Haug "sendte folket hjem", både inspirerte og lattermilde.

 

Bildegalleri fra Pedagogdagene 2012

(ferdig oppdatert, de siste bildene lagt til 20. august 2012)

 

FINALE: Stig Hjerkinn Haug rundet av Pedagogdagene 2012.

 

For andre gang har Norsk kulturskoleråd og Norges musikkhøgskole arrangert Pedagogdagene. Denne gang for nesten 400 pedagoger, på Norges musikkhøgskole, 16.-17. august.

 

 

Pedagogdagene er et arrangement for alle som driver pedagogisk arbeid i estetiske fag i kulturskolen, grunnskolen, videregående skole og høgskole.

 

Arenaen også i år var Norges musikkhøgskole på Majorstua i Oslo. Der ble det foredrag, verkstedkurs, debatter, konserter og sosialt samvær.

 

Hovedtema: Det kreative rom

 

Pedagogdagene 2012 hadde ”Det kreative rom” som hovedtema. Gjennom tilbudene ville arrangøren ha fokus på opplevelse, opplæring og formidling. I etterkant av fagøktene var det satt av tid til debatt og refleksjon.

 

Første dag ble innledet med et sangforedrag av trubadur/visesanger, skribent og komponist Ola Bremnes. Etter lunsj kunne deltakerne velge blant ti parallelle kurs/verksteder. Deretter ble det et nytt fellesforedrag; “Trenger vi kulturskolene?” ved Johan Kaggestad.

 

I etterkant av Kaggestads foredrag ventet en ellevill konsert av høy klasse med Stian Carstensen. Deretter samlet deltakerne seg for å oppleve mat fra KULMAT-prosjektet samt kulturinnslag.

 

Fortsetter fredag

 

Andre dag fortsatte med ti valgfrie tilbud som varte inntil fire timer (se nøyaktig program og kursomtaler). Også i år hadde flere av NMHs ansatte sagt seg villig til å bidra.

 

I tillegg til de kjente ”fagrekkene”, hadde arrangøren fått inn en kursrekke i forhold til ungdomsskolens nye valgfagtilbud; produksjon for sal og scene. Pedagogdagene var således også relevante for ungdomsskolelærere.

 

Det var dessuten en egen kursrekke for direksjon i samarbeid med Norges Musikkorps Forbund. Denne var primært rettet mot dirigenter for aspirant- og juniorkorps.

 

Pedagogdagene 2012 ble avsluttet med foredraget ”Lær å fly” av landets første idéastronaut; Stig Hjerkinn Haug.

Les flere nyheter!