Årets ambassadør for Playing for a Future

img_360.jpg
AMBASSADØR: Sandra Lied Haga. (Foto: Tom Henning Bratlie/Valdres Sommersymfoni)
30.01.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Årets ambassadør for Playing for a Future

OSLO: Cellisten Sandra Lied Haga, som starta sin musikalske utdannelse i Bærums kulturskole, er Årets ambassadør for Playing for A Future.

 

17-årige Sandra skal fronte et prosjekt som har som mål å hjelpe barn fra fattige land til et bedre liv ved hjelp av musikk. Initiativtaker til prosjektet er Alf Richard Kraggerud.

 

Fra 2011 er Norsk Utenriksdepartement med og støtter Playing for a Future, til å begynne med for en periode på tre år. Alexander Rybak var den prosjektets første ambassadør i 2009. Året derpå var det klarinettisten Felix Peiklis tur. I fjor var det fiolinisten Guro Kleven Hagen og nå er det altså Sandra Lied Haga.

 

Hun er ung, men allerede en svært erfaren cellist, som begynte å få opplæring ved Bærum kommunale musikk- og kulturskole da hun var tre år. Seks år gammel kom hun, som den yngste noensinne, inn på talentskolen ved Barratt Due musikkinstitutt, der Tove Sinding-Larsen og Ole Eirik Ree har vært hennes lærere. Hun er nå elev av Truls Mørk.

 

Sandra har vært solist med en rekke profesjonelle orkestre, i tillegg til mange amatørorkestre. Hun har blitt invitert til festivaler både i inn- og utland. Sandra er også aktuell som en av deltakerne i årets utgave av ”Virtuos” som blir sendt på NRK radio og fjernsyn de nærmeste ukene.

 

Sandras første ambassadøroppdrag var som solist med Amman Symphony Orchestra i Amman 25. januar.

 

– Jeg er kjempeglad for å ha fått denne muligheten, sier Sandra.

 

Sandra blir selvsagt også å høre i forbindelse med Valdres Sommersymfoni som er organisasjonen bak Playing for a Future. Hun vil medvirke på flere av festivalens drøyt 40 konserter fra 22. juni til 2. juli i Valdres.

 

Som en del av Playing for a Futures samarbeid med Amman Symphony Orchestra/National Conservatory of Music i Amman har dirigent Stephen Threlfall også gitt en svært vellykket mesterklasse for åtte unge musikere fra 16 til 24 år i den jordanske hovedstaden. Samarbeidet, som er støttet av Norsk Utenriksdepartement, innebærer også at jordanske unge musikere får en mulighet til å komme til Norge for å utvikles musikalsk sammen med norske ungdommer i Valdres i forbindelse med Valdres Sommersymfoni.

 

Sommerens program vil være i det nærmeste ferdig i begynnelsen av februar og vil bli lagt ut på www.sommersymfoni.no.

Les flere nyheter!