Matnyttig lunsjkonsert for kulturskoleelever

img_847.jpg
LUNSJKONSERT: Bandet Not Dark Yet på scenen ved Nordeas hovedkontor i Oslo.
20.04.2015 Egil Hofsli (tekst) Rut Jorunn Rønning (foto)
Del på:

Matnyttig lunsjkonsert for kulturskoleelever

OSLO: Norsk kulturskoleråd samarbeider med Nordea om å utvikle de norske kulturskolene samt synliggjøre kulturskolene og unge kulturutøvere i ulike sammenhenger. Det inkluderer synliggjøring også på Nordeas egne arenaer. I vår holder tre «kulturskoleartister/-grupper» lunsjkonserter ved Nordeas hovedkontor i Oslo.

 

Nå i april har hedmarksbandet Not Dark Yet gjesta Nordeas lunsjkonsertscene. I mars var Ragnhild Sølvberg (gitar, piano, sang) fra Bærum på samme scene, og i juni skal Ingrid Joramo Lund (sang) fra Kongsvinger dit.

 

Mye kulturskolelærdom

 

Not Dark Yet består av medlemmene Erlend Arnesen, Martin Espelund Ekse, Frida Tømmerberg, Hanna Ekre, Ola Trøen. Samtlige har kulturskolebakgrunn, tre av dem er fortsatt kulturskoleelever.

 

– For min egen del, og jeg tror det egentlig gjelder de andre i bandet også, så er kulturskolen grunnen til at jeg er der jeg er i dag. Grunnen til at min vei i livet ble musikken. Selvfølgelig er det flere faktorer som spiller inn, men kulturskolen har vært og fortsatt er veldig viktig, sier Erlend Arnesen, gitarist i Not Yet Dark, som synes det var en god opplevelse og nyttig erfaring å holde lunsjkonsert i Nordeas hovedkontor.

 

Not Dark Yet ble til da de fem medlemmene møttes på musikklinja ved Stange videregående skole, der samtlige fortsatt er elever. For tiden jobber bandet med å lage låter og planlegger å utgi en egenprodusert EP når bandet har nok låter. Så langt har bandet sluppet en sang, «Child of Rock ‘n’ roll», som fins blant annet på Spotify.

 

– Musikken vi spiller og lager er preget av akustisk gitar og fiolin. Vi prøver å få frem en spesiell stemning ved bruk av synther og litt effekter, men siden vi bare har sluppet én låt, er det vanskelig å beskrive stilen vår, den vil endre seg når vi utforsker nye veier. Målet er å skrive bedre og bedre låter, sier Erlend.

 

Viktig med gode arenaer

 

Norsk kulturskoleråd samarbeider med Nordea om å utvikle de norske kulturskolene samt synliggjøre kulturskolene og unge kulturutøvere i ulike sammenhenger. Norsk kulturskoleråd bidrar som ledd i dette med å få unge lokale utøvere til å opptre på Nordeas arenaer.

 

Samarbeidet dreier seg om kulturskolens og bankens rolle som samfunnsaktør. For å bidra til at flere skal bli bedre og tryggere i sin kulturutøvelse, samt at flere skal oppleve god kunst og kultur i møte med unge utøvere, har Nordea og Norsk kulturskoleråd inngått en avtale om felles innsats på dette feltet. Avtalen omfatter både et program for kompetanseutvikling i kulturskolene og et samarbeid om framføringsarenaer for unge utøvere.

 

Mer om Nordea-prosjektet KUL-TUR

 

 

 

Les flere nyheter!