Bjørnov og Nordahl stiller

img_842.JPG
SISTE POST: Skoleforsker Thomas Nordahl om implementering og skoleutvikling.
05.02.2015 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Bjørnov og Nordahl stiller

OSLO: 9.-10. april 2015 arrangerte Norsk kulturskoleråd og Norges musikkhøgskole den sjette Kulturskolenes lederkonferanse.

 

Bilder fra Kulturskolenes lederkonferanse 2015

[Endelig oppdatert 10. april 2015 kl. 13.35]

 

Her finner du programmet for Kulturskolenes lederkonferanse 2015

 

Kulturskolenes lederkonferanse 2015 ble arrangert av Norsk kulturskoleråd og Norges musikkhøgskole (NMH), og hadde «Ny rammeplan - nye muligheter» som hovedtema. Det handla mye om den nye rammeplanen for kulturskolen som nå er under utarbeidelse i regi av Norsk kulturskoleråd. Denne ble belyst fra ulikt hold og på flere vis, gjennom foredrag og diskusjoner.

 

Arrangøren hadde følgende målgruppe i hodet når programmet ble utarbeidet: kulturskoleledere, kulturskoleeiere, oppvekstsjefer og ledere av kulturorganisasjoner.

 

Konferansen hadde også ha aktualitet for lærere og ledere i den videregående skolen, ved høgskoler og universitet samt representanter fra politiske fora både lokalt, regionalt og nasjonalt.

 

Åpning med prisutdeling

 

Konferansen ble åpnet torsdag 9. april av NMH-rektor Peter Tornquist. Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud en innledning, der hun delte tanker og meninger om både kulturskolen som skoleslag og den nye rammeplanen for kulturskolen. Ved åpninga ble skal også navnet på Årets kulturskolekommune 2015 offentliggjort - det ble Kvinnherad - og representanter for denne kommunen var til stede og mottok diplom og grafisk trykk.

 

Se egen sak om Årets kulturskolekommune 2015

 

Etter lunsj ble rammeplanen satt på agendaen, innledningsvis ved at direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd. «Rammeplanprosessen. Hvor er vi - hvor går vi?» var tittelen på Christiansens innlegg. Deretter handla det om rammeplanen og skoleeier, først i foredragsform, deretter gjennom fire parallelle diskusjonsgrupper, som ble ledet av ansatte i Norsk kulturskoleråd og medlemmer av rammeplanutvalget.

 

Første konferansedag fikk konferansedeltakerne dessuten mulighet til gratis å være publikum på en konsert med noen av Europas beste kammerensembler, som deltar på European Chamber Music Academy på NMH den uka.

 

Bjørnov og Nordahl fredag

 

Andre konferansedag ble åpnet av Ingrid Bjørnov (51), musiker og artist med en allsidig karriere bak seg samt mange år som kulturskoleelev. I dag lyder hun gjerne tittelen humorpianist. Hun har underholdt Norge i 35 år. Først som popartist i duoen Dollie, senere som musikalkomponist og kapellmester, de siste 15 årene som musikalsk stand-up-artist, programleder og forfatter. Hun har gjort stor suksess ved å kombinere stor musikalitet med klok humor på et vis som begeistrer et stort publikum.

 

Deretter kom rammeplanen på timeplanen igjen, gjennom to undertema: «Rammeplanen og UK-sektoren» og «Rammeplanen og sentrale myndigheter». NMH-rektor Peter Tornquist og rektor Sjur Høgberg ved Sandefjord kulturskole tok seg av første undertema, mens styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, innledet om undertema to. Også disse øktene ble etterfulgt av diskusjoner, ledet av henholdsvis Tornquist og Gunnar Skaar, nypensjonert utdanningsdirektør i Vest-Agder og mangeårig styremedlem i Norsk kulturskoleråd.

 

Etter lunsj ble andre dag rundet av med et avslutningsforedrag ved Thomas Nordahl (56), en av landets fremste skoleforskere og en svært populær og engasjert foredragsholder. Han er leder av Senter for praksisrettet utdanningsforskning ved Høgskolen i Hedmark, og professor ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo.

 

Konferansen romma også flere kunstneriske innslag.

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!