Ambassadør i konstant bevegelse

img_822.jpg
AMBASSADØR FOR DANSENS DAGER 2015: Streetdansprofilen Jens Jeffry Trinidad.
22.01.2015 Egil Hofsli (tekst) Sissel Nystad (foto)
Del på:

Ambassadør i konstant bevegelse

OSLO: Den profilerte streetdanseren, -koreografen og -pedagogen Jens Jeffry Trinidad er ambassadør for Dansens Dager 2015 - et "paraplyarrangement" som mange kulturskoler er med på.

 

Dansens Dager 2015 finner sted 29. april - 2. mai, koordinert av Danseinformasjonen. Med nærmere 250 arrangement over fire dager er Dansens Dager Norges største dansebegivenhet.

 

Arrangement kan registreres her

 

Jens Jeffry Trinidad er en profilert person i streetdans-miljøet og har lang fartstid som både danser, koreograf og pedagog. I 2014 mottok han dansestipend fra Norske Dansekunstnere (NoDa).

 

– Jeg er utrolig smigret over å ha blitt utnevnt som ambassadør for Dansens Dager 2015 og er ydmyk, stolt og motivert til å representere dansen gjennom denne feiringen" sier Trinidad.

 

– Dans er lidenskap, frihet og sårbarhet

 

Jens Jeffry Trinidad er en rastløs kunstner på stadig søken etter nye og originale uttrykk. Han inspireres av andre miljøer og kulturer, og mener at det er i slike møter nye ideer og plattformer oppstår. For Trinidad er dans lidenskap, frihet og sårbarhet.

 

– Jens er en svært dyktig og allsidig danser og koreograf og en raus person som gir plass til andre” sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen.

 

Jens Jeffry Trinidad startet å danse som tolvåring hos Dancing Youth på X-Ray UngdomsKulturhus i Oslo. I dag er han kunstnerisk ansvarlig for Cre8 Dance Crew som nylig var aktuell med «Mitt Dansecrew» på TV 2. Han har bred erfaring fra tv, teater og battles (dansekonkurranser, red.anm.) og har utallige førsteplasser på sin merittliste. I tillegg til å opptre med eget crew har Trinidad medvirket i mange oppsetninger, blant annet med det svenske streetdans-kompaniet Bounce, Impure Company/Deep Down Dopeizm, i oppsetninger ved Det Norske Teater og Rogaland Teater.

 

Dansens internasjonale UNESCO-dag

 

Trinidad har koreografert og danset for en rekke norske artister og var koreograf og mentor i serien «Adils Hemmelige Dansere» på NRK. Trinidad er også en ettertraktet pedagog og har blant annet undervist og koreografert ved Kunsthøgskolen i Oslo siden 2010. Ambassadøren har også koreografert Dansens Dager-dansen som lanseres medio februar. I løpet av våren vil den bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet.

 

29. april er dansens internasjonale UNESCO-dag og den markeres i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal fokusere alle danseformer og feire dansen på tvers av politiske, kulturelle og religiøse skillelinjer.

 

Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Danseinformasjonen ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til faget.

 

Mer om Dansens dager

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!