Gyllen mulighet for unge trompetister: Mentorhjelp fra Tine Thing Helseth

2018 Tine 18.5.jpg
TINE SOM MENTOR: Professoren og trompetisten Tine Thing Helseth skal kommende høst dele av sin kunnskap med unge trompetister. (Foto: tinethinghelseth.com)
18.05.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Gyllen mulighet for unge trompetister: Mentorhjelp fra Tine Thing Helseth

OSLO: Kommende høst vil et utvalg unge trompetister få en unik mulighet gjennom «Talent møter mentor»-programmet Reisen til Desembertoner 2018 med Tine Thing Helseth. Det blir en høst med samlinger sammen med og oppfølging av den internasjonale stjernen. Og for én eller flere av de unge musikerne vil det hele munne ut på storslagent vis i en opptreden på den tv-sendte førjulskonserten Nordea arrangerer i desember.

 

Er du – eller noen du kjenner – en trompetist i alderen 13-20 år, er det søknadsmulighet på kulturskoleradet.no her.

 

Påmeldingsfrist: 14. juni 2018.

 

«Talent møter mentor» er et konsept inngår i samarbeidet Norsk kulturskoleråd har med Nordea gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

 

Denne mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for de involverte deltakerne. Tine Thing Helseth vil sette fokus på tema som arbeidstempo, struktur, disiplin, vilje og evnen til å orke. Programmet skal være med på å fylle utøvernes «verktøykasse».

 

Tine Thing Helseth (30) er i tillegg til å være en av landets fremste trompetister, også professor ved Norges musikkhøgskole, på fagseksjon for blåsere og slagverk.

 

Mer om Tine på hennes eget nettsted: tinethinghelseth.com.

 

De musikerne som får tilbud om deltakelse i programmet, vil få møte Tine, få råd og veiledning fra henne samt spille med henne og med hverandre. Videre vil én eller flere av disse få medvirke på den tv-sendte førjulskonserten Desembertoner 2018.

 

Mer om Desembertoner her.

 

Som deltaker forplikter du deg til å delta på disse samlingene høsten 2018:

  • 21. - 23. september: Første samling
  • 9. - 11. november: Andre samling
  • 12. - 14. desember: Desembertoner 2018

Mellom samlingene vil deltakerne bli fulgt opp, blant annet gjennom samtaler mellom Tine og den enkelte musikeren.

Alle samlingene finner sted i Oslo.

 

Det blir en egenandel på 3 000 kroner. Denne dekker deltakernes møter med Tine, inklusive utgifter til reise, mat og opphold.

  

Som dokumentasjon for utvelgelsen må alle søkere legge ven videofilm – cirka tre minutter lang – der søkeren i tillegg til å spille et musikkstykke, svarer på følgende:

 

  • Hvorfor velger du å spille akkurat det stykket? 
  • Hvorfor vil du være med på dette?
  • Hva kan du bidra med som de andre kan ha nytte av?
  • Hva er din drøm som trompetist?

Norsk kulturskoleråd og Nordea anbefaler alle interesserte til å bruke YouTube eller Vimeo til å publisere videopresentasjonene. 

Spørsmål om programmet før påmelding kan rettes til rådgiver Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.
Telefon: 907 43 814, e-post: lars.emil.johannessen@kulturskoleradet.no.

Les flere nyheter!