Seminar om formidling av forskning på effekten av musikkundervisning

15.12.2018 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Seminar om formidling av forskning på effekten av musikkundervisning

STJØRDAL: Formidling av forskning som belyser effektene av musikkundervisning. Det er temaet når Nord universitet og Norsk kulturskoleråd ønsker velkommen til seminar i Stjørdal søndag 13. januar.

 

Det åpne seminaret finner sted på Campus Stjørdal, Wessels gate 75, søndag 13. januar kl. 14.00–19.00.

 

– I Tyskland har det i mange år vært et stort utbredt prosjekt kalt JeKi, der elever har fått forsterket musikkundervisning og tilgang på instrument. Selve forskningsprosjektet er avslutta, men flere av aktivitetene er fortsatt i gang. Prosjektet er godt dokumentert og forsket på, og på dette seminaret har vi gleden av å la fem av de sentrale forskerne i JeKI presentere resultater fra prosjektet, sier FoU-leder Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.

 

Knytta til norsk forskningsprosjekt

 

Foranledningen til dette seminaret er et at flere norske kommuner i samspill med Norsk kulturskoleråd har gått sammen med Nord universitet om å søke såkalte FINNUT-midler til et forskningsprosjekt der effekten av forsterket musikkundervisning – gjennom et kulturskole-grunnskole-samarbeid – skal undersøkes.

 

Professor Jens Knigge ved Nord universitet, som selv har vært involvert i JeKI, er engasjert i prosjektsøknaden, og vil sammen med kulturskolerådets FoU-leder være vertskap for denne konferansen.

 

Konferansen er gratis og åpen for alle, og skal passe godt for alle som er interessert i instrumentopplæring for alle, i samarbeid mellom kulturskole og grunnskole eller i effekter av økt satsning på musikk (og andre kunstfag). Både pedagoger, forskere, ledere og andre er velkommen.

 

Seminaret vil foregå på engelsk.

 

Av logistiske hensyn er det nødvendig med påmelding.

 

Påmelding gjør du her

 

Det vil også bli en åpen konferansemiddag på søndag kveld for de som ønsker dette. Pris: 245 kr, drikke er ikke inkludert. Mandag 14. januar vil gruppa som arbeider med prosjektsøknaden til FINNUT ha et eget, lukket verksted.

Les flere nyheter!