Reisen til Desembertoner 2018: Tid til mesterklasse og den viktige praten

2018 Tinetreff-1 13.11.jpg
ANDRE SAMLING: Deltakerne i prosjektet "Reisen til Desembertoner 2018" har igjen vært samla sammen med sin mentor, Tine Thing Helseth (t.h.).
13.11.2018 Ina Pettersen Jevne (tekst og foto) Øystein J. Gautvik Løwer (foto)
Del på:

Reisen til Desembertoner 2018: Tid til mesterklasse og den viktige praten

OSLO: Deltakerne i prosjektet «Reisen til Desembertoner 2018» har hatt sin andre samling sammen med sin mentor Tine Thing Helseth. Den rommet både mesterklassespill og «den viktige praten». Og en veldig god nyhet til samtlige deltakere ...

 

Se film fra andre samling her!

 

Åtte ungdommer som sikter høyt som trompetister har etter en søknadsrunde blitt utvalgt til å delta i prosjektet «Reisen til Desembertoner 2018». Dette gir dem sjansen til å få faglig opplæring og karriereråd på samlinger sammen med den internasjonalt anerkjente trompetisten Tine Thing Helseth. Og én eller flere av dem skal trolig spille sammen med Tine på den tv-sendte førjulskonserten Desembertoner.

 

Les også: Nyhetssak om Desembertoner 2018

 

«Reisen til Desembertoner» er et prosjektsamarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Nordea. De åtte trompetistene som deltar i prosjektet er Johanne Dahl Hanssen (14), Jothika Sivapalan (16), Kristina Fransson (18), Lisa Heggernes Njaa (17), Malin Eriksen (13), Victor Vogel (16), Åshild Underhaug Berle (16) og Åsne Røsand Bøe (19).

 

Mye spilling – gode samtaler

 

De åtte unge trompetistene tilbrakt store deler av andre samling i Majorstuen kirke, der de brukte tida på spilling og gode samtaler sammen med mentoren sin.

 

Før de unge talentene kom til andre samling, hadde de blitt anmodet om å velge ut et stykke de ønsket tilbakemeldinger på framførelsen av. Og samlinga startet med en mesterklasseøkt, der trompetistene spilte både for hverandre og for Tine Thing Helseth. 

 

En av de første som spilte var Kristina Fransson (t.h. på bildet t.h.), og hun var fornøyd etter gjennomføringen.

 

– Vi utfordrer jo oss selv ved å spille på en mesterklasse, men det var veldig god stemning og alle var hyggelige mot hverandre, sier Kristina.

 

Mentor Helseth (t.v. på bildet t.h.) tok seg tid til å gi alle trompetistene gode tilbakemeldinger på hva de kunne øve på for å bli enda bedre. I tillegg til gode spilleøkter, fikk trompetistene mye tid til å prate sammen sant å stille Thing Helseth spørsmål om mye og ulik som de lurer på.

 

– Det er litt gøy at vi bruker så mye tid på å prate. Jeg hadde ikke forventet det, men det er veldig lærerikt å snakke med Tine. Hun har utrolig mye erfaring, og dessuten mange morsomme historier, sier Kristina Fransson.

 

At prosjektdeltakerne på de to samlingene har fått godt med tid til å bli kjent med hverandre, er også noe de unge trompetistene setter pris på.

 

– Det er veldig gøy at vi deler erfaringen med hverandre. Til sammen har vi jo veldig mye erfaring, i hvert fall om vi teller med Tine, sier Kristina Fransson og ler.

 

God nyhet: Alle får spille på Desembertoner

 

Neste gang de skal samles blir under de siste forberedelsene til Desembertoner 2018. Og den virkelige gode nyheten på siste samling var at alle de åtte deltakerne skal få spille i Oslo domkirke under konserten. I tillegg skal tre av dem – Victor Vogel, Kristina Fransson og Lisa Heggernes Njaa – framføre et stykke sammen med Tine Thing Helseth i den tv-sendte delen av konserten.

 

Les også: Reportasje fra første samling i prosjektet

Les flere nyheter!