Kulturskoleelev Mari vant Idol 2020

2020 Mari Idol 15.5.png
IDOL-FINALISTER: Mari Eriksen Bølla har mye kulturskoleballast. I kveld vant Mari finalen i TV 2-konkurransen Idol. (Foto: TV 2)
15.05.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskoleelev Mari vant Idol 2020

OSLO: Mari Eriksen Bølla (15) fra Bryne vant finalen i TV 2-konkurransen Idol. Både hun og den andre superfinalistene, Tore Pedersen (18) fra Sunndalsøra, har gått på kulturskolen.

 

Mari og Tore representerte kulturskolelandet på meget godt vis i årets finale i TV 2-konkurransen Idol. Sammen med Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad kjempet de om finalen i den populære sangkonkurransen.

 

Årets Idol-finale ble en historisk i Idol-sammenheng, da dette var den første Idol-finalen med mer  enn to deltakere i finalen. Første ble det gjennomført en finale, og da ble det Oda Gunderosen som røk ut etter at tv-seerne hadde sagt sist. Dermed var det til slutt de to yngste finalistene - begge med kulturskolebakgrunn - som gjorde opp om seieren i superfinalen.

 

Mari har vært sangelev ved kulturskolen i hjemkommunen Time samt medlem i kulturskolekoret i Sandnes. Hun fikk Drømmestipendet 2018 fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, i kategorien annet, fordi hun har vært veldig allsidig og holdt på med både musikk, dans og teater i mange år allerede.

 

For seieren i Idol ble Mari belønna med en platekontrakt.

 

Hennes superfinalistkonkurrent Tore har fått undervisning både som gitarist og bandmusiker ved Sunndal kulturskole. Han var i likhet med Mari nominert til Drømmestipendet i 2018, men var da ikke blant dem som fikk stipend. 

 

Merk: Også den tredje finalisten, Oda Gondrosen, har vært nominert til Drømmestipendet, i 2014.

Les flere nyheter!