Webinar: Slik planlegger vi nytt skoleår etter annerledesvåren

13.05.2020 Egil Hofsli (tekst) Joanna Kosinska/Unsplash (foto)
Del på:

Webinar: Slik planlegger vi nytt skoleår etter annerledesvåren

TRONDHEIM: Fredag 19. juni arrangeres et nytt webinar som inngår i Norsk kulturskoleråds satsing på Ledelse i kulturskolen. Det vil handle om utfordringer i tida kulturskolen er inne i, også med tanke på planlegging for neste skoleår. Her vil det handle om arbeidstid, organisering og ressurser.

 

Rådgiver Torkel Øien i Norsk kulturskoleråd lover at en i denne forbindelsen også vil se på mulighetsrommet som fins i arbeidstidsavtalen for kulturskoleansatte.

 

Webinaret arrangeres via videokonferansetjenesten Zoom, og finner sted fredag 19. juni kl. 10.00– 11.30.

 

Påmelding er mulig her

Møtelenke sendes ut via e-post til alle påmeldte innen webinarstart.

 

Webinaret skal belyse følgende tema – i et lederperspektiv:

  • Hvilke utfordringer og muligheter ligger i planleggingen av neste skoleår?
  • Hvordan har den siste tiden vært med tanke på organisering, arbeidstid o.l.?
  • Hva har vært positivt, og hva har dere lært som dere tar med dere videre?
  • Hvilke nye utfordringer fins nå – som ikke var der for noen måneder tilbake?

Norsk kulturskoleråd inviterer to kulturskoleledere til å si noe om sine erfaringer og tanker i denne forbindelse. De to er Julianne Hauge (bildet t.v.), rektor ved Ulstein kulturskule, og Marianne Bjørnsdatter Gärtner Ous (bildet t.h.), rektor ved Holmestrand kulturskole.

 

– Vi vil også denne gangen gjerne ha spørsmål fra deltakerne underveis, slik at vi får en dialog rundt relevante og aktuelle perspektiver på tematikken, sier rådgiver Torkel Øien.

 

Film som inngang

 

Som inngang til tematikken, vises en av filmene knyttet til Ledelse i kulturskolen, og rundt denne blir det en bolk om rammene for filmen og verktøy som kan benyttes i arbeidet med dette lokalt, i eget kollegium.

 

Filmen «Arbeidstidsavtalen – et mulighetsrom» tar for seg rammeverket for arbeidstidsavtalen for kulturskoleansatte og spiller opp til lokalt partssamarbeid knyttet til fokus i ressursbruk og planlegging av undervisningen og arbeidstiden i kulturskolen. Filmen finner du her.

 

Trude Nordeng Rougnø, rektor ved Lillestrøm kulturskole, medvirker i filmen og vil også delta på webinaret som innleder. Nordeng Rougnø har 20 års erfaring som kulturskolelærer og har arbeidet 15 år i Creo (tidligere Musikernes fellesorganisasjon) med kommunesektor som ansvarsområde.

 

Sjekk ut: Nettsida Ledelse i kulturskolen

Les flere nyheter!