NMF tilbyr gratis lavterskel-musikkseminar

2020 Pulse 27.11.jpg
(Foto: NMF)
27.11.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

NMF tilbyr gratis lavterskel-musikkseminar

SKIEN: Norges Musikkorps Forbund (NMF) har bygget tiltaket FeriePULSE/HelgePULSE, som er et gratis lavterskel-musikkseminar for barn og ungdom i grunnskolealder, med og uten tilknytning til korps – og kulturskole.

 

Hovedmål for satsingen er i følge NMF å bidra til at flere barn og unge finner veien til faste ukentlige kulturaktiviteter som kulturskole og korps og at flere blir værende i aktiviteten over lengre tid.

 

 Et viktig delmål er å gi grunnskolebarn uten ferieplaner gode opplevelser i ferien eller ei helg, og som også blir noe fint å snakke om i skolegården. Videre er det et mål å synliggjøre korps og kulturskole som relevante fritidsaktiviteter for flere samt stimulere til økt samhandling lokalt mellom lag, foreninger og offentlige tjenester, sier Birgitte Grong, musikkonsulent i Norges Musikkorps Forbund.

 

Denne høsten har Norsk kulturskoleråd og NMF gått sammen om å søke midler, slik at enda flere skal få muligheten til å gjennomføre FeriePULSE og/eller HelgePULSE i sine lokalmiljø.

 

– NMFs FeriePULSE og HelgePULSE er strålende tiltak med tanke på at enda flere barn og unge kan bli introdusert til opplevelsen av felleskap og mestring gjennom musikk. Norsk kulturskoleråd oppfordrer derfor kulturskolene til å støtte opp om tiltaket gjennom å se på et mulig samarbeid lokalt gjennom for eksempel bruk av kulturskolens lærekrefter i gjennomføringen, og gjennom å oppfordre kulturskolens elever til å delta, sier Åste Selnæs Domaas, leder for veiledning og rammeplanutvikling i Norsk kulturskoleråd.

 

 Med god faglig og organisatorisk støtte fra NMF og kulturskolerådet til gjennomføring i oppstarten, vil lokalmiljøet være styrket for å kunne videreføre tiltaket. Nærmere informasjon kommer om det blir mulig å gi økonomisk støtte. Et viktig kriterium er at kulturskoler og eventuelt andre avdelinger i kommunen søker sammen med korpsene, sier Birgitte Grong.

 

For mer informasjon om FeriePULSE/HelgePULSE, kan du kontakte Brigitte Grong (e-post: birgitte@musikkorps.no) eller Silvelin Havnevik (silvelin@musikkorps.no).

 

Se også: Et glimt fra VinterPULSE 2016 i Oslo

Les flere nyheter!