Regjeringa lar kommunene prioritere lærere i vaksinekøen - også kulturskolelærere

22.06.2021 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Regjeringa lar kommunene prioritere lærere i vaksinekøen - også kulturskolelærere

OSLO: Lærere og ansatte i skolen og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen, men bare dersom kommunene ønsker det. Og da kan også selvsagt kulturskolens lærere og øvrige ansatte prioriteres, opplyser Kunnskapsdepartementet til Norsk kulturskoleråd tirsdag kveld.

 

NRK meldte tirsdag kveld at ansatte i barnehager og skoler skal få foran, slik at de er ferdig vaksinert til det nye skoleåret starter.

 

– Alle lærere, ansatte i barnehagene og SFO skal være ferdig vaksinert når barnehagene og skolene starter igjen til høsten, sa kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til NRK.

 

Men seniorrådgiver Cathrine Slaaen i Kunnskapsdepartementet opplyser til VG at det ikke er slik at lærerne vil være fullvaksinerte før skolestart, men at det er snakk om å legge til rette for at alle kan være beskyttet, altså at det er gått tre uker fra første dose.

 

Kunnskapsdepartementet opplyser tirsdag at kommunene kan velge å prioritere ansatte i barnehager, skoler og SFO, etter at helsepersonell og risikogruppene er vaksinert.

 

– Det er viktig at vi får en så tilnærmet normal og god start etter sommerferien som mulig. Barnehager, skoler og SFO planlegger for grønt nivå, med færre smitteverntiltak. Den forsinkede vaksineleveransen gjør at vi nå justerer prioriteringen for å sikre at flest mulig av de ansatte er beskyttet, sier kunnskaps- og integreringsministeren i ei pressemelding.

 

Kulturskolen også

 

Norsk kulturskoleråd har gjort en henvendelse til Kunnskapsdepartementet angående kulturskolens ansatte, for å være sikker på at departementet i sin tenkning ser for seg at kulturskolens ansatte også må bli prioritert i de kommunene som velger å prioritere lærere og andre skoleansatte.

 

Kunnskapsdepartementet presiserer at det er helt opp til kommunene å bestemme hvem som skal vaksineres, og at det er fullt mulig å inkludere kulturskolens personell – på lik linje med andre skoleansatte  i denne nye gruppa som nå kan prioriteres i vaksinekøen.

 

«Det er mange ansatte i barnehager, SFO og skoler. Noen har mindre stillinger, noen er vikarer, noen jobber administrativt. Vi mener at det er riktig at kommunene selv velger hvem de prioriterer. Men vi ønsker å gi dem en mulighet til at de som jobber med barna og elevene, kan være beskyttet når de begynner på jobb igjen etter ferien», heter det i svaret fra Kunnskapsdepartementet.

Les flere nyheter!